Dobrý deň vospolok,
Som tu nový, prosím nebite ma ak som umiestnil zle príspevok. V bicykloch sa nevyznám, aj keď som prudko technický typ. Tie označenia mi nič nehovoria. Ja rozdeľujem bicykle na modré, červené, zelené a detské.

Teraz k veci. Mam bike, ktorý má už nejaký ten piatok (13r možno), má najazdené doteraz asi 600km. Väčšinu času visel v garáži na stene, lebo som ho zanedbával počas VŠ. Teraz mám 95kg a smútok v očiach, tak som sa rozhodol že s tým teda niečo začnem robiť.

Bike :

Author Kinetic Respect Series veľkosť 17 (mám asi 170cm)
zadny prehadzovač Shimano Deore 8 prevodov
predný Shimano Acera
náboje a ložiská kermaňu Ritchey scuzzy logic či taká guta dajaka
predna vidla RST Capa
brzdy Shimano Alivia (alivio?)
Plaste - povodne od kupy - Ritchey Ino Vader 2.0 26"
pedále RS Suntour
reťaz - kovová

Za 2 týždne som na ňom spravil 140km a zisťujem drobné nedostatky. V prvom rade, ráfkove brzdy. Myslím že to je už prežitok, sú slabé aj keď gumičky sú v poriadku. Problém je jasný, prejdem po blate a už som dobrzdil. Predný prehadzovač sa mi stále rozlaďuje a nieje moc spoľahlivý. So zadným nemám problém, to by stačilo trochu doladiť. Predná vidla pruží, regulovanie tuhosti funguje. Pedále loker nemajú, ložiská vybité niesu. Rám je nepoškodený, len zopár škrabancov od reťaze. Reťaz sa mi zdá nejaká voľnejšia, no nemám tú tyčku na zmeranie vôle.

čo by som teda chcel ? jednoznačne hydraulické kotúčové. Príprava na prednej vidle aj v zadu je (sú tam montážne oká), spoľahlivejší predný prehadzovač, možno, MOŽNO pohodlnejší kerman (neviem či tvarovanie nejako pomáha) a asi aj kvalitnejšie ráfiky (bezdušové ?). Jo a samozrejme financie. Nepotrebujem downhillové extrémy super hardcore... skôr niečo s rozumným pomerom cena/kvalita ale zase nie lacné čínske shity . Jazdiť plánujem cyklochodníky, žiaden extrém.

Ak by som vás teda mohol pekne poprosiť o pomoc a rady, čo kúpiť, čo nekúpiť, alebo sa na to vys..kašlať úplne a potom kúpiť niečo bazárové. S montážou nemám problém, nemám problém rozobrať ho do šrubky a znova poskladať, len sa nevyznám v dostupných dieloch.

ďakujem krásne za pomoc.

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up1thumb_down reply

Bicyklíky do karcmy ako víno. Ale nie na úplný začiatok stačí. Brzdy žiadna sláva no neviem aký máš budget na upgrade. Ak chceš kotúče treba nové kolesa alebo aspoň náboje na uchytenie kotúčov CL/6 dier + vyplet, na začiatok hlavne výmen gumičku v brzdách aj keď vyzerajú novo môžu byt po 13 rokoch pekne tvrdé samozrejme aj nastavenie lanka ako zvierajú čeľuste. Priesmykac či prehadzovac je o nastaveni aby správne fungoval. Čo sa týka kostry malo by to sedieť s tvojou výškou avšak sedadlo sa mi zdá príliš nizko. Bezduse neries ten bajk má už aj tak kilá navyše. Zosteluj brzdy a prehadzovacku premaz a jazdi. Ak tá to chytí kúp niečo novšie a spolahlivejsie, je to ako tunit škodu favorit. Tot môj nazor

thumb_up1thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up