niekde medzi Velkou Borovou a Malatinou

Vcerajsi nadherny vyjazd na bikoch so super partiou. Rano asi tak okolo 9tej nam siel vlak z Vrutok, kde sme nastupili do rychliku a cielovu stanicu sme mali Liptovsky Mikulas. Z LM nase prve kilometre viedli smerom na Kvačiansku dolinu, kde bol nadherny funkcny!!! mlyn, ktory nemlel muku, ale sluzil na pilenie dreva. Tu sme si aj oddychli, posilnili sme sa domacou slivovicou, co to pokukali hodili zopar foto a cakali nas dalsie aspon pre mna nezname zakutia.
Dalsiu zastavku sme mali v obci Velke Borove, kde sme si dali vacsi oddych a poniektori aj nieco pod zub v miestnom videckom hostinci.
Dalej sme sa vybrali smerom na Malatinu, cez Sekané a dalej po hrebeni. Z obce Malatina nasledoval dlhsi zjazd po asfaltke cez Osadku, Leštiny, Vyšný Kubín do Jasenovej. Tu sme zacali stupat po lukach a pastvinach do vyzivneho kopca okolo Komjatnej a nsledne sme s spustili do Žaškova. V dedine sme sa opytali na cestu na salas a hybaj ho za cielom. Za dedinou sme sme odbocili na nenapadnu polnu cestu ktora nas po umornom dlhom stupani priviedla az ku nasmu vytuzenemu cielu, ktorym bol salas.
Ked sme si trochu vydychli a pockali na opozdilcov, zasadli sme za stol a rozkazali zincicu a ovci syr. Pri vydatnej svacine padlo zopar vtipov, historiek a perliciek z minulych vyjazdov, ale aj planovanie cesty ktora nas este cakala. Hned pod salasom jeden z nas dostal defekt, ktory je neodmyslitelnou sucastou takychto vyjazdov.
Po oprave nas cakal technicky zjazd zo Žaškovského sedla do obce stankovany a nasledne sme pokračovali po ceste 1. tr. do Kraľovian, smer krčma. Tu sme doplnili potrebne tekutiny, trochu sme si este oddychli pred poslednym usekom, ktorym bola cesta do Martina...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up