Preposielam pre tých čo nemajú FB: https://www.facebook.com/richard.wetter.58/posts/1162699630541714

Uwaga! Priatelia turisti a najmä cykloturisti, počas nedeľnej prechádzky na kopec Žiar nad obcou Kunerad v Rajeckej doline som na chodníku našiel čosi, čo by nám všetkým mohlo nepekne ublížiť.

Chodím do hôr od malička a zažil som v nich už naozaj všeličo, no tento nález má veľmi nemilo prekvapil. Nikdy sa príliš nenáhlim a úplne najradšej chodím pešo, všeličo si preto stihnem cestou všimnúť a už veľa krát mi to zachránilo kožu.

Tak som teraz na hrebeňovom chodníku tesne pod vrcholom Žiaru našiel v prsti zahrabanú železnú pascu. Z ťažkej, skoro meter dlhej železnej pásoviny trčali nebezpečne ostré, ako prst hrubé ostne. Pasca bola perfektne, remeselne spracovaná a priviazaná oceľovým lanom ku stromu tak, že bolo nemožné ju len tak odstrániť.

Aká strašná nenávisť musela blčať v človeku, ktorý ju dal vyrobiť, vyniesol skoro na samotný vrchol, potom ju osadil a zamaskoval tak, že bola takmer neviditeľná? Bola to pasca nachystaná pre nás, pre ľudí, čo sem hore chodíme z čírej pasie?

Možno komusi vadí aktivita horských cyklistov, ktorí odmietajú tráviť voľné chvíle v krčme a vybudovali na svahoch Žiaru trať pre rýchlu, akčnú jazdu? Ich činnosť je však oproti bežným praktikám lesného hospodárstva len nevinnou, hoci trochu nebezpečnou hrou. To si na tej krásnej hore naozaj má niekto polámať krk?

Takáto agresívna nenávisť však nakoniec zničí vždy najmä toho, kto sa jej oddá, kto jej prepadne. Na to nech si vzpomenie každý, koho niečo podobné napadne...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up