Dnes som bol po dvoch rokoch "opáčiť" bike park Malinô Brdo, že či sa tam niečo zmenilo. Veru zmenilo... K horšiemu!!! Človek by povedal, že atrakcia s takou popularitou a reklamou sa bude usilovať o čo najlepší kredit, ale opak je pravdou. Trail Blizzard deklarovaný ako "pre široké spektrum jazdcov" je v hroznom stave...Namotávky, že tam môže ísť jazdiť aj menej skúsený jazdec na HT alebo dokonca celá rodina je volovina. Rozbitý, samá diera, drevené mostíky s prelámanými doskami, voľné šutre...no hrôza. Počas občerstvenia v hornej časti trailu neďaleko bufetu pod hornou stanicou kabínkovej lanovku si to dvaja češi na HT ustlali v riadnej diere, pri nejakom kanále...Ani Modrý zamat nie je to čo predtým. Je v o niečo lepšom stave, ale fajn flow kazia tiež rozbité úseky a rolety v klopkách. Ano, dá sa to prejsť na DH/EN mašinách, ale na AM/TRAIL strojoch je to strašný boj a je to na hrane poškodenia/zničenia biku.
Skúsil som aj nový trail Malina. Je to novota, super rýchle lúčne pasáže, ale zabije ich úsek v lese, kde je trasovanie po kk...tských koreňoch tak nešťastné, že aj počas suchých dní je problém sa tam udržať. A to som mal dosť podhustené Hans Dampfy! Neviem si predstaviť tam jazdiť za mokra. To je taký problém tých pár desiatok metrov trochu prekopať a upraviť? Chváliť sa 11-timi traťami je v tomto prípade scestné, pokiaľ sa neinvestuje aj do údržby!!!
Suma sumárum....užil som si dnešný deň na Malinom Brde? Ale áno...
Paradoxne na neoficiálnych trailoch , na modrej TZ, ktorá kopíruje asfaltku z Brda na Hrabovo a na krásnom traile, na ktorý som sa chystal od kedy mám full bike, z Vlkolínskych lúk popod Sidorovo až na kalváriu nad Ružomberkom.
Prosím skillerov aby môj príspevok neodsudzovali, niečo najazdené mám, od bikeparku čakám trate kde sa vybláznim na trailoch s parádnym flow, kľudne bez dropov, ale s parádnymi klopkami bez roliet, nejaké drobné skoky a lavice s čitateľným nájazdom a pod. Toto na Malino Brde naozaj nie je, a čo je horšie, je vidieť, že to ani nikoho z kompetentných nezaujíma!!! Porovnávať to trebárs s Rychlebkami to ani nemá význam...Ale veď biznis ide...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up