V nedelu na cyklomaratone v Martine, po 40km, sa mi roztrhla retaz (Shimano HG600-11). Mal som ju od juna (cize mala najazdenych cca 4000km), ale este na vymenu nebola. Teda, ked som ju po preteku blizsie skumal, tak na vymenu bola, ale nie kvoli tomu, ze by bola vytahana. Ved pozrite fotky - je toto normalne? Este som nevidel take nieco, ze by tak bola retaz dopraskana (druhy obrazok, 8 pretrhnutych clankov).
Nasledne som si uvedmil, ze sa mi par krat stalo, ze mi nieco prasklo pri slapani hlavne do kopca. Vzdy to bolo len take slabe prasknutie a len jeden krat. Cize moze byt, ze vzdy vtedy jeden clanok praskol

Nikdy som nekontroloval takto detailne retaz, ze ci nie je popraskana. Ale asi uz budem. Aj ked toto sa mi nezda ako "normalne" a mozno sa jednalo o nejaku vyrobnu chybu retaze. Alebo sa vam to nieco take tiez stalo?

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up0thumb_down reply

Take som este v zivote nevidel. Inacto mi nejako nesedi kde je popis este som nemal Shimano retaz aby na clankoch nebolo ze HG, Shimano a pod kde si ju kupoval ?

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

ten napis HG je vzdy len z jednej strany retaze - tu je https://www.mtbiker.sk/foto/topic/40189/338491.html

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Tak ako za tych mnoho rokov jazdenia ci uz cesty a MTB na retaziach Shimano alebo Sram mi tak nedopraskala ani jedna retaz asi natrafil fakt na vadny kus.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up