Ad plnenie misiek, skúsenosti, postrehy:
Dnes som "narazil" (staro)novú kavu, Ethiopia Nensebo. Oproti Cameroon Acha dramatická zmena mletia, z 0.5 na 0.95, čo je takmer o 100% hrubšie mletie. Staré poznámky hovorili, že hrúbka mletia 0.95, timer 9.6s = 10.4g. Chcel som menšie plnenie, tak som prestavil timer na 9.0s, aj napriek tomu vyšlo až 10.8g kávy. Záver 1 (známy, a teraz aj empiricky potvrdený): s "vekom" kávy sa mení mletie, táto je asi 2 mesiace po pražení. Vyšlo také menšie ristretto. Na budúce znížim ešte trochu plnenie. Záver 2 (mne známy už dlhšie ): do misky LM 7g vošlo 10.8g, viď. obrázky, takže druh kávy a stupeň praženia majú veľký vplyv na "nominálnu" gramáž misky.

Zajtra sa z Tatier stavím v Dublin cafe , mám zarezervovane Nensebo 4ks . Silný mlynček , veľké mletie ... pozivam na probu ☕️.

Peter v pohode , ja jedno ristretto nepijem nikdy. Buď tri ristretta alebo ristretto svetle praženie a kapucinko s manželkou / long drink / tmavé praženie .

Pozeral som nejaký upgrade na moju F10-ku ... skoro ma jeblo, v EU to nemá nikto a USA a Canada to neposielajú na Slovensko ani do Čiech . Kkti

https://clivecoffee.com/product/compak-single-dose-cup-for-essential-grinders/

https://www.chriscoffee.com/Compak-Fresh-Single-Shot-Adapter-p/c05115.htm

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up