Nasiel som este jedno balenie Potosi s poznamkami, mletie 1.0, takze nevymyka sa standardu. Raz som mal jednu kavu od Gardelli, kde som upravoval mletie o 50 ci dokonca 100%. Takze to moze byt kavou, co spomina.

Z ineho sudka. Zaoberam sa momentalne skutocnou retenciou mlynca a true single dosingom. Upgradeol som na novsi typ tunela (z F4E v2), ktory mi umoznil skusat rozne anti-clumping systemy vratane povodneho. Casovo je to velmi narocne, po kazdom mleti som kontroloval zvysky kavy v mlynci a miesta, kde sa zachytavala, aby som vedel, comu sa treba venovat. Otestoval som rozne anti-clumping mriezky a zaviedol vyfukovanie balonikom (zatial provizorne). Vysledky:
- Povodny anti-clumping device (hrablicky) su na single-dosing nepouzitelne, cely prechodovy tunel ostava plny kavy.
- Musel som upravit aj vystupny tunel v2 deflektorom z nerez. plechu, aby v rohu neostavala kava, neuveritelne, kde sa vie drzat (na obr. oznacene sipkou).
- Single dosing: Cisty vymeteny mlynec stetcom (nie vysavany!), nasypanych 10.1g kavy. Po zomleti a vyfuknuti 9.6g. Skutocna retencia 0.5g.
- Single dosing: Bez dalsieho cistenia nasypanych 10.0g, namletych 9.8g, nasypanych 10.0g, namletych 10.0g.
Nie zle.
Negativa:
- Pri SD treba mliet "jemnejsie", teda nastavenie mlynca je viac na "fine". Kava neposobi tak nadychane.
- Pri vyfukovani vidno vela prachovych castic (hlavne posledne vyfuknutie), ktore som si pri mleti on-demand nevsimol. Mozno rovnako boli, ale zamiesane. Su tiez dost zelektrizovane, lepia sa na tunel. Spravim este uzemnenie anti-clumping a tunela (vyrobca vobec neriesil).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up