A tu je pravdepodobný dôvod prečo pri hrubšom mletí u OD tečie stejne dlho ako pri jemnešom u SD. Pri mletí OD je viacej prachových častíc, nie naopak. A preto aj tá výraznejšia chuť.
Nie, nie, Ľudo, nebude to tak. Spravil som macro fotky OD mletia zo stativu, ako mam aktualne nastaveny mlynec, teda 1.0 (nie hrubsie). Žiadne prachove častice, práve naopak, krásne zhluky (zobrazte si fotky v plnom rozliseni)!
Dano, ja som to už načal 2 príspevky vyššie a myslím, že fotky tú teóriu podporujú a začína to do seba zapadať (pre 100% potvrdenie by som potreboval podobné fotky z mojho mlynca z SD mletia, možno raz spravím, keď vyprázdnim mlynec). Moja teoria hovorí, že pri OD mletí sa káva strúha, nie drví, vznikahú struzlinky (preto je nadýchaná a vytvára zhluky). Struzlinky majú velkú plochu/povrch, preto musia byt vacsie, aby neupchali sitko. Súčasne ale ich plocha umožňuje dobré a hlavne rovnomerne vylúhovanie (teda chuť). Pri SD mleti na Ludovych fotkach bola jasna drt (drvenina), cez to voda tecie ako cez strk/makadam, musia byt mensie pre dosiahnutie spravneho casu extrakcie, maju malu plochu. Z mojej skusenosti to mletie obsahuje aj vela prachu, co by tiez vysvetlovalo horsiu chut (nerovnomerne luhovanie, preextrahovanie).
Uplne suhlasim s vybrusom a kvalitou kamenov, rad by som sa dopracoval ku spickovym SSP kamenom, ale mi neodpovedaju na maily (ani inym z H-B fora), je to cudne, ked chcu predavat ...
Btw, ked porovnam fotky z mletia na 64mm kamenoch z F4E po upgade a fotky od Luda z 83mm kamenov E37S, tak mi to zas az tak zle nemelie, myslim ...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up