Bývalá pláž pri Malých Trakanoch - Tisa

Na Cyrila a Metoda sme boli so SlavoS a ViloM skontrolovať Schengenskú hranicu SK-UA. Náš výjazd bol inšpirovaný prejazdom boris.ko. Okruh, ktorý sme prešli začal a končil v Somotore a viedol po hrádzach Latorice a Tisy a krátko aj po hranici. Na moju otázku či tam nie je zákaz jazdiť mi Boris poslal túto odpoveď:
"Zákaz jazdenia po hranici nie je, ale obleč sa pekne, budeš v telke až v Bratislave. Ak stretnete policajtov cestou na hranicu, povedzte im, že kde chcete ísť, opíšu si Vaše občianske. Ak ich nestretnete oni si Vás nájdu a opíšu občianske. Čiže vezmite si občianske."
Hranica je strážená výborne a zodpovedne, našli nás a kontrolovali dokonca dvakrát. Škoda, že tadiaľ nechodia imigranti, možno by to bolo bez kontroly . Po Kremenci som sa teda dostal aj na "južný trojcíp" miesto kde sa naša hranica stretáva s hranicami UA a HU. Na trase sme prekonali neskutočné prevýšenia, keď najnižší bod mal 83mnm a najvyšší 118mnm . Viac sa mi páčil prejazd okolo Latorice, s výhľadmi na slepé ramená, močariská na vodné vtáctvo a cez hrádzu prebiehajúce srnky a líšky. Tisa bola nudnejšia s občasnými výhľadmi na rieku. Slnko riadne pripekalo, tak pitný režim sme po trase poctivo dodržiavali.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/e239236472/
Foto: http://racho.rajce.net/2018_07_05_Bike_-_Latorica,_Tisa

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up