Mangart - Slovinsko

Ja som sa nedavno vratil z tohtorocneho Trasncontienentalu. Bol to moj krst bikepackingom na vlastnu past. Za 11 dni sa mi podarilo prejst 1800km a nieco cez 18000vm. Zatial par slov a obrazkov. Mozno skusim dat dokopy nejaky clanok.

Start bol o 22:00 a islo sa neutralizovane kolecko, potom nas nasmerovali na Muur van Geraardsbergen a odital uz kazdy sam za seba. Prvy den sa mi podarilo prejst cez Belgicko, Luxembursko, Nemecko a aj kusocek cez Francuzsko(v nejakej Francuzskej dedinke som spal na zastavke). Druhy den z Nemecka cez Francuzko opat do Nemecka k Ciernemu lesu. Treti den cez Cierny les, smer Bodensee, kam som dorazil podvecer, cez Svajciarsko som chytil v noci paradnu burku ale chcel som stihnut prvy checkpoint do rana. Nad ranom som sa dostal do Rakuska a odtial pokracoval sme Gaschurn (CP1). Kvoli rozbitemu mobilu som stratil den, ale bez neho by sa islo tazko. Piaty den som sa vidal na povinny Parcour, Bilerhohe pass. Velmi pekne stupanie co celkom preveri nohy pri plne nalozenom biku. Finish som mal v Innsbrucku. Siesty den smer Brennen, cez taliansko(asi najhorsi vodici) spal som v Lienzi. Siedmy den z Lienzu do Bovecu cez Predil pass. Tu som sa trosku preratal a nesiel Mangart (hore zacinal dalsi Parcour). Osmy den bol tazky, vyliezt v Bovecu na Mangart a odtial zist spat dolu a na Vrsic pass, kde som aj skoncil. Deviaty den smer Villach, Worthersee a potom hore na Cesko, dalsi checkpoin bol v Polskych Krkonosiach. Desiaty den som sa rozhodol ze sa vydam smer Vieden a popremyslam co dalej. O dva dni som dosiel do Viedne a uz som bol rozhodnuty ze scratchujem z preteku.

Casovo mi to uz nevychadzalo. Stvrty checkpoint bola Bjelasnica pri Sarajeve kde bol velmi pekny a tazky gravelovy parcour. Finish aj s poslednym parcourom bol v Grecku - Meteore.

Urcite sa pojdem pozriet na tu spodnu cast cesty (Bosna, Cierna hora, Albansko, Grecko).

Velmi dobre naberanie skusenosti, urcite to nebude moja posledna ucast.

Pre nezainteresovanych viac informacii o preteku sa da najst na transcontinental.cc

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up