Puk v sitku po tampingu Motta tamperom s priemerom 58,4 mm ...

Vychválil som mooocne “ predražený “ tamper od Pullman-a BigStep no validne dáta som neposkytol , len subjektívny názor ... pokúsim sa to fotodokumentáciou napraviť . Rovnaký dosing , 19 gramov Coffea Circulor Etiópia Gigesa , 33 gramov extraktu/ kavy v šálke , ONA OCD distribútor , ale tampovanie BigStep vs Motta tamper = 58,55 vs 58,4 mm . Použitý kávovar Londinium R . Rozdiel bol aj chuťový aj vizuálny na puku v páke . Ten špeciálny tvar / golierik ? / širší od základne o tých pár stotín milimetra vraj zabraňuje “ vákuovemu fenomenu “ , ktorým sa mysli vytiahnutie puku po tampingu v sitku pri pohybe tamperu smerom hore . Tým vlastne spôsobíte podmytie puku , obtečenie vody , zníženie kvality extrakcie merateľne refraktometrom TDS . A ako vieme “ channeling” kanalikovanie je jeden z najväčších nepriateľov baristu 😜 .
BigStep je maly krok pre ľudstvo , ale velky pre baristu v snahe o “ dokonalú “ extrakciu 🧐 ...

A ako ďalšie “logické “vysvetlenie nižšej kvality tampingu / extrakcie sa mi ponuka myšlienka chujovej rúčky na Motta základňu od peterg -a ...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up