Zdravim. Potrebujem vymenit retaz. Kupil som bike z bazaru a dal si zmenit stredove zlozenie lebo pila robila osmicku.
Pri jazde zo servisu retaz strielala a bola vytahana, ze mierka hrkala ako po 100 000km o clanok a nieco dlhsia ako nova a retaz strielala.

Som ju vymenil za novu z rovnakym poctom capov a strielala este viac. Tak potom aj kazetu mi menili v servise, lebo cena servisu bola o polovicu lacnejsia ako kupa stahovaka kazety.

Strielat prestala ale zadrapovala sa dole medzi najvaciu pilu a zadnu stavbu. Nechcela spadnut dole z najmensiej pily, lebo boli krive zuby. Pila osmickus novym zlozenim nerobila, ale najmensia pila, aj ostatne mala vykrivene zuby a ked som aj jazdil, nechcelo obcas preradit na najvacsiu pilu. nastavenie skrutky na riadiacej packe pomohlo, ale stale boli problemy. Doma mi to prehadzovalo, trochu dlhsie, ale za jazdyy aj bez zataze, tazko na najvacsiu.
Bud dlho, alebo vobec nechcela preradit a musel som davat najpv na vacsi pastorok niekde medzi vacsimi, aby prehodila na najvacsiu pilu. Na cestnom 11s x 2 mi prehadzuje okamzite na hocijakom pastorku.

Kupil som original nove kluky a novu retaz podla specifikacii, lebo tamta retaz je po 200km vykrivena zo zlej pily a pouzita vobec neopase najvacsiu pilu a najvacsi pastorok bez kladiek, je tam medzera.
Do servisu to nechcem davat, na trekovom bazarovom biku som si vymenil retaz, lanka, radenie 5 za 7, volnokoliesko, prehadzovacku, presmykac a doladil si skrutkami a s bikom som spokojny.
Som samouk a retaz na endure som dal automaticky novu s rovnakym poctom capov. Nevedel som ze bola skracovana asi pri pretrhnuti. Na novom cestnom bola original dlzka, tam problem nemam menit retaz.
Pridavam fotky.



Otazky
Vo videu https://www.mtbiker.sk/video/9760/video-aka-dlzka-retaze-je-ta-spravna.html
je bicykel na stojane a zadna stavba je naklonena, pri kolese na zemi budu kladky asi smerom dopredu, nie kolmo?
vo videu asi na to nemysleli. Ja stojan nemam. Mam si podlozit koleso?

2 clanky naviac( 2 piny) su 2 capy (2 valceky), aby som mal jasno?

Tlmic som vyfukol. Bik ma 3x9 prevody.

Kolko capov z previsu mam prosim odnitovat? Kolko ich ma visiet. Pouzivam rychlospojku. Dakujem za odpoved.
Retaz nova postup 2 som dal tu istu dlzku ako v postupe 3 a pridal som 2 capy. Ale na stojane by to nebolo kolmo k zemi. Tak isto je ina dlzka pri prepruzeni. Tlmic som vyfucal a zatazil.
Na tej starej retazi som jazdil dlho aj na novsej a pri opasani kolies podla videa je kratka.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up