Krátky report z tradičného májového výjazdu na Liptove.
Opäť sa potvrdilo, že na Liptove môžte jazdiť koľko chcete a neomrzí Vás to.

1.deň: Bobrovec-Žiarska dolina-Liptovský Ondrej-Jamník-Podtureň-Liptovský Ján-Závažná Poruba-Liptovský Mikuláš-Trstené-Bobrovec .
Viackrát prejdená trasa trochu modifikovaná cez Liptovský Ondrej. Neoľutovali sme, májové výhľady stáli za to.

2. deň: Bobrovec-Pavlova Ves-Liptovský Trnovec-Brnice-Bobrovník-Bukovina-Malatiná-Veľké Borové-Kvačianska dolina Oblazy-Kvačany-Brnice-Liptovský Trnovec-Ondrašová-Bobrovec.
Na Malatinú som chcel ísť už minulý rok, vyšlo to až teraz. Pohodový výjazd, aj keď z Malatinej sme šli po žltej TZ na Svorad, ale mali sme asi radšej zvoliť červenú TZ smerom na Borové . Trochu sme museli vyskúšať charakter na rozbitých lesných cestách, ale za odmenu sme videli zrekonštruovanú „pajtu“, miesto kde sa natáčala Perinbaba a Sokoliar Tomáš. Od Malatinej po Kvačany sme nestretli ani živáčka, Oblazy úplne prázdne (až na tri kozy). Veľká škoda zavretého Kvačianskeho pivovaru.

4. deň: Bobrovec-Jalovec-Bob.vápenica-Lipt.Trnovec-Pavlova ves-Bobrovec. Pohodový výjazd s jedným „live“ medveďom, ktorý úplne odignoroval moju antibear rolničku a potvrdil moju vieru, že medveď až taký plachý nie je a zdrhá akurát vtedy, keď sa mu chce. Alebo bol možno len nahluchlý. Pre krátkosť času prebehlo toto stretko bez selfie.


foto:https://aha222.rajce.idnes.cz/Liptov_maj_2019/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up