odkaz na FB post
https://www.facebook.com/Madam.de.Oros/posts/10217451902068206

Pozdravujem priatelia poľovníctva, lesníctva a prírody čo majú ešte stále zdravý rozum. Dávam do pozornosti petíciu za REGULÁCIU POČETNOSTI MEDVEĎA HNEDÉHO V PROBLÉMOVÝCH REGIÓNOCH NA SLOVENSKU. 🌲🐻
Na stránke ➡️ www.pravdaomedvedoch.sk ⬅️, sa už dnes dá stiahnuť petičný hárok (za chvíľu sa bude dať podpisovať aj online). Na jeden hárok sa vie podpísať 50 občanov. Ak sa rozhodnete petíciu podporiť píšte čitateľne. Petícia je reakciou občanov SR na aroganciu ŠOP SR v Banskej Bystrici, ktorá absolútne nerieši zložitú situáciu obyvateľov v problémových regiónoch SR. Pre tento rok sa ŠOP SR rozhodla NEVYDAŤ odporučenie na udelenie výnimky pre lov❗️ANI JEDNÉHO❗️ medveďa v rámci celej SR. Naopak rozbehla OPAKOVANÉ sčitovanie medveďa za niekoľko MILIÓNOV € s odôvodnením, že nevieme koľko ich je. Sčitovanie metódou genetickej analýzy, ktoré robil profesor Paule v rokoch 2015-2016 NEBERÚ do úvahy, aj keď ho vtedy v plnej miere rešpektovali. V roku 2016 bol schválený aj program starostlivosti o medveďa hnedého, ktorý napriek snahe poľovníkov o korektnú spoluprácu s ochranármi NEFUNGUJE. ŠOP v Banskej Bystrici radšej prihliada na rady LZ VLK o tom, že v lese netreba robiť nič. Petičný výbor potrebuje zozbierať 10 000 podpisov, aby ich prijal MINISTER ŽP. Ak sa podarí vyzbierať 100 000 podpisov petičný výbor s ich požiadavkami prijmú VÝBORY NRSR. JA BUDEM OSOBNE CHODIŤ ZBIERAŤ PODPISY VŠADE KDE JE TO POTREBNÉ A BUDEM RADA AK SA ZAPOJÍTE DO RIEŠENIA VEĽKÉHO PROBLÉMU, KTORÝ UŽ DÁVNO OCHRANÁROM PRERÁSTOL CEZ HLAVU.
Žiadame MŽP SR o legislatívne podporenú reguláciu populácie medveďa hnedého na Slovensku. Jedince medveďa hnedého s pozmeneným správaním žiadame eliminovať mimo správneho konania, t.j. bez mimovládnych, najmä proochranárskych organizácií!
V horských a podhorských obciach i mestách sa v posledných rokoch čoraz častejšie vyskytujú medvede ako dôsledok ich prísnej ochrany a nepovoľovania výnimiek na lov a neriešenia príčin ich zvýšenej početnosti!
Naši obyvatelia, ale najmä deti, už nemôžu bezpečne tráviť čas v prírode a ani vo SVOJICH domovoch a ❗️ŠOP SR spolu s LZ VLK ❗️ohrozujú životy ľudí žijúcich v oblastiach s premnoženou populáciou medveďa hnedého. Prísna a neopodstatnená ochrana medveďa hnedého nám bráni obhospodarovať našu pôdu, zachovávať tradície, ako napr. salašníctvo, hospodársky rozvíjať naše regióny, včeláriť a pokojne žiť.
Obava obyvateľstva z medveďov (nielen obava z fyzických útokov, ale aj psychické ujmy v dôsledku stretov) v dotknutých obciach a mestách môže viesť až k ich nekontrolovateľnému nelegálnemu lovu, čo nikto z nás nechce dopustiť.
Medveď hnedý (lat. Ursus Arctos) patrí a je pýcha naše krásnej prírody, sme za zachovanie vitálnej a kvalitnej populácie medveďa hnedého, avšak v jeho prirodzenom prostredí, nie v obciach a mestách, kde predstavuje hrozbu pre ľudí a obmedzuje ich pri bežnom živote, využívaní a obhospodarovaní krajiny.
Slovenský vidiek je kolískou nášho národa. Máme právo na bezpečný a plnohodnotný život. Hodnota ľudského života má predsa väčšiu cenu, ako život živočícha - šelmy, ktorá okrem človeka nemá ŽIADNEHO prirodzeného nepriateľa, ktorý by jeho populáciu reguloval.
DOPREDU VÁM ĎAKUJEM ‼️🙏🌿

Toto sa už dávno malo uskutočniť.

Treba konať,inak toto oznámenie budete mať v schránke onedlho možno aj vy.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up