popod Smedavsku horu trosku zabavy

Jizerky nas privitali dazdom a chladom - doslova jesenne pocasie - jeden den pekne, druhy hmla a dazd, treti napodobne. no malo to atmosferu
ludi bolo malinko, jazdenie idealne pre cestny a gravel bike no najde sa aj tazsi teren ked sa chce.
prvy den som si presiel takmer vsetko zaujimave v Jizerkach kedze pocasie sa malo pokazit. rano vsetko rozmocene, no neskor pohoda a slniecko. inspiraciu na trasu som cerpal hlavne z jedneho clanku na ivelo.cz a trosku ju natiahol. pretrhnuta hradza, Jizerka, offroad do Desnej, stupanie na rozhladnu Stepanka, cez Jizerske udoli naspat do Jizerky, popri raselinisti na Smrk, cast cerveneho a cierny trail do Hejnic, zelenou naspat hore do Jizeriek popod Smedavsku horu si pozriet Klecove louky a zapad slnka na Cihadle. velmi pekny okruh so vsetkym moznym terenom, vyskovych bolo tiez dost. ziadna nuda, krasne prostredie a hlavne - stale tam maju lesy
druhy den uz bolo hmlisto a v tej hmle prsalo. cez v.n. Josefuv dul, popri zamecku Nova Louka som mal pokus ist na Jested, ale v Liberci stale prsalo a oblacnost sa nedvihala, tak som to otocil naspat. v.n. Bedrzichov, prestavalo prsat tak som potiahol dalej po zelenej hore do Jizeriek - Smedavu, pytlacke Kameny, Jizerka, tu zacina zasa seriozne liat tak uz len naspat Josefuv dul po zltej. trasa bola cista improvizacia pocas dna. vdaka pocasiu a minimu turistov sa mi podarilo porusit par zakazov a nakoniec aj napriek hmle a dazdu som si to poriadne uzil.
treti den to uz bolo horsie. druhy pokus o Jested. rano hmla, no presvitalo slnko. nad Libercom slnko, no Jested v oblakoch. podla predpovede sa vsak aj tam malo vycasit po 11 hodine. nevydalo. pri stupani na hreben na mna prsi, vchadzam do hmly a chladu. vraj hotel nad oblakmi - klamu jedna radost hore hmla, sedem stupnov a silny zapadny vietor. hodinu cakam no pocasie sa nemeni, tak to sklepem dolu po rozmocenom hrebeni cez Javornik, Radlo - tu uz pecie slnko a 16 stupnov, vedlajsimi cestami obchadzam Jablonec. az o tretej poobede na rozhladni Slovanka vidim Jested bez oblakov ktore vystupali konecne hore no znova z nich prsi. ale len prehanky. kedze mam cas vyslapem si to este raz cez v.n. Josefuv dul hore do Jizeriek ku Klecovym loukam a s pohladom na raseliniste a Jizeru sa lucim s Jizerkami so slnkom na chrbate.
posledny den este kratka turistika cez vodopad Jedlove a potom uz len tepla a slnecna nedela v aute napriec Ceskou republikou domov.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up