@stax Relative effort je super vec. Pre cloveka, ktoremu je jasne ako to pouzit. Jeho hlavnym zmyslom je porovnavat svoje vykony medzi sebou, kedy je uplne jedno z akych zon sa to rata, ved tvoje zony sa tak rychlo nemenia aby to nejako kazilo udaje. Cize ti moze byt jedno ako velke ci male cisla ti hadze, vies porovnat ktory vykon ta stal kolko sil (samozrejme do urcitej miery ze ano, ved HR neovplyvnuje len vykon ale dalsich x veci).

Problem nastava ked sa chces porovnavat s inymi ludmi. Vtedy uz treba mat nastavene vlastne HR zony a ano, ked si ich nastavis, Relative Effort rata z nich. Priamo na Strave mas taketo vety:
your values are personalized to your own heart rate zones so you can even compare with other athletes
If you and a friend both ran your hardest 10K effort, your Relative Efforts would be similar even if your finishing times are different. Similarly, if you rode a bike as hard as you could for the same amount of time, your Relative Effort would be comparable.
Odkaz - https://support.strava.com/hc/en-us/articles/360000197364-Relative-Effort-Summit-?mobile_site=true

Co ivan uplne ignoruje, lebo radsej si hladka ego svojimi cislami z Relative Effort akoby to chcel mat dobre nastavene ... za mna jeho vec, nech si robi co chce.

Len info pre vsetkych ostatnych, toto normalne znamena ze ma clovek vysoke cisla (nie to ze je super ako tu prezentuje ivan) - Above range: Higher than your average amount of activity. This may signal that you are increasing your efforts too quickly and potentially increasing your risk of injury or overtraining.

Pre výpočet Relative Effort bodov sa neberú do úvahy pulzové zóny ktoré si na strave správne nastavíš podľa testov u športového lekára. Relative Effort body sa rátajú zo zón rôznej intenzity zaťaženia vychádzajúcej z tvojho maximálneho pulzu. Napríklad zóna 1 je 30% z tvojho maximálneho pulzu. Zóna 2 je 40 % z max. pulzu. Zóna 3 je 50 % z max. Pri výpočte sa berie do úvahy len maximálny pulz a doba trvania tréningu v týchto zónach. Takže Ivan nič neignoruje, ... a jeho tisícky sú reálne. Ak chceš svoj tréning porovnat s tréningami iných ľudí, nenastáva žiadny problém. Netreba mat nastavené žiadne zóny. Odkáž aj staxovi, ... A Jokovi odkáž že vás neoblbujem ale že on vás oblbuje. Aj so staxom. A další blud čo si napísal je ,,toto normálne znamená ze má clovek vysoké čísla, prezentuje sa ako super,,. Nezmysly. Čím je v tréningu viac bodov Relative Effort tým človek vynaloží v tréningu viac úsilia.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up