visibility 508
comment 0
thumb_up0thumb_down

Inač keď sa už tu rozoberá, že z číny sú všetky veci zlé a nepodporujeme slovenskú ekonomiku a berieme ľuďom prácu lebo nekupujeme slovenské výrobky. Tak tu dávam príklad ako sa robí business nie len na slovensku ale všade v európe.

Ako príklad sem dávam túto prilbu. Ako si môžete všimnúť jedná sa o úplne tie isté prilby. Avšak jedna je z aliexpresu (Batfox) s cenou 23,99 EUR a jedna je značky CTM tu na shope s cenou 43,90 EUR. Vy si myslíte, že CTM - ko má nejaké výskumné stredisko kde túto prilbu vyvinulo a dalo vyrobiť vo svojej vlastnej továrni na SR alebo aspon nejakej firme slovenskej ktorá by to dokázala vyrobiť ?

Nie obchodný manažéri v CTM-ku si otvoria alibabu tam zadajú objednávku na 1000 kusov prilieb kde dostanú ešte mega zľavu, že jedna prilba ich bude stáť s dopravou všetkým max 18,00 EUR. A nám spotrebiteľom to potom idú predávať s 110% maržou.

A ja mám potom sledovať a podporovať našu ekonomiku, že si to od nich kúpim ? keď oni sú prvý ktorý nakupujú všetko v číne a nedávajú zarobiť ľudom na slovensku len ich zodrať z peňazí.

A tie dristy potom keď vidim keď tu ľudia píšu, že z číny je to nekvalitné tak sa len smiať ostáva. Keď toto je tak evidentné, že v číne je jedna továreň vyrábajúca prilby a všetci len tej jednej továrni zadávajú do výroby určitý počet kusov a vlastné logo. Kvalita na každej je tá istá akurát ušetrím keď si to kúpim z číny a nedam zarobiť slovenským zdieračom. A tak to funguje nie len pri tejto prilbe ale skoro pri všetkom.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up