zaradený 11spd pastorok

ftu2 Pekne si to tu "teoreticky" rozpísal. Mal si si radšej ďalej "kúsať do prstu". Opravím ťa hneď v prvom príklade. Keď nastavíš prehadzovačku RX812 (s vyosenou kladkou) na zaradenom 34z prevodníku tak aby radila na všetkých pastorkov kazety 11-42z (viď nižšie obrázky) tak keď preradíš na veľký 50z prevodník tak zistíš, že reťaz budeš mať takú krátku, že odhadujem zaradíš max piaty - štvrtý najväčší pastorok. A to už bude ramienko prehadzovačky úplne napnuté. Ďalším preradením na ľahší prevod odtrhneš prehadzovačku Snažíš sa mňa a aj ďalších presvedčiť, že RX812 zvládne kapacitu 47 zubov. Shimano však udáva 31z.
Na foto môžeš vidieť prehadzovačku RX812 so zaradeným 11z pastorkom a potom zaradeným 42z pastorkom. Reťaz má správnu dĺžku, aby RD-RX812 zvládla napnúť reťaz po celej kazete od 11z po 42z. Teraz si predstav, že by si z tohto chcel zaradiť o 16z väčší prevodník, t.j. za 34z na 50z Ak si tu niekto kúpi RX812 a podľa tvojho návodu a bude očakávať, že ju bude používať s dvojprevodníkom tak sa ti neskôr pekne poďakuje RD-RX812 je možné používať aj s dvojprevodníkom. Avšak max iba s kazetou 11-34z. Aj tu budeš mať obmedzený výber prevodov.
Áno, staré modely prehadzovačiek mali vyosenú kladku. Ale menej. A taktiež mali iný tvar a rozmer paralelogramu takže boli kompatibilné s dvoj aj trojprevodníkmi. Ale boli určené pre kazety 11-32z, 11-34z alebo max 11-36z, t.j. kazety z menším rozsahom. Nové "shadow" prehadzovačky sú však kompletne prepracované a tak ich nemôžeš porovnávať.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up