Mal som znatelny rozdiel pri zmene tds (viac Mg a viac buffra) pri pouzivani konickeho kamena (kinu M68) konkretne pri omniroaste z concept kedy kava ktora nema mat aciditu bola kysla a nemal som uz kam posunut extrakciu. Moja domienka je ze konicky kamen ma prilis siroku distribuciu castic, extrakciu priemeruje v tomto pripade najviac robia boulders ktore sa vzdy podextrahuju vo vode s mensim extrakcnym potencialom vyraznejsie ako pri vode s vyssim obsahom Mg a Ca, naproti tomu kvalitny flat produkuje minimum boulders navyse umoznuje mliet vyrazne jemnejsie ako konicky kamen (tmave prazenia z toho neprofituju omniroasty a filter roasty na espresse ano) kvoli tomuto sa nazdavam ze s dobrym flat mlyncekom je mozne extrakcia aj s makkou vodou (jemnejsie mletie, dlhsi cas, vyssia teplota v nejakom pomere) na foto porovnanie 2 mlynceky nastavene na rovnaku kavu rovnaka dlzka extrakcie a br. Nasledne 0.1g kavy v 70g vody aj na takomto primitivnom teste nie je tazke uhadnut ktory je flat a ktory konicky. (v tomto pripade monolith flat ssp high uniformity a kinu m47)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up