Zdravím, na konci novembra 2019 som si kúpil sedlovku Fox Transfer Kashima 175/31.6mm, cez zimu preskladal bike a na jar som na nej odjazdil asi 100-150km, zo začiatku šla skvele, všetko šlo ako malo, potom asi po 3 výjazdoch sa sem tam zasekla, čo mi až tak nevadilo, no po asi 4-5 výjazde sa sedlovka kompletne zasekáva v hornej/vysunutej polohe.

Skrátka sa zasekne, nechce klesnúť ani o mm, ja musím zosadnúť, zatlačiť ju rukou v prednej časti sedla a pokračovať. Ak sedlo zatlačím v predu na nose ide hladko, ak zatlačím sedlo v strede tak občas ide, občas nie, no ak ho zatlačím v zadnej časti, kde sa sedí, tak vôbec, ani sa z hornej/vysunutej polohy nepohne, je tam úplne prilepená.

Sedadlo mám upnuté cca v strede, ako je vidno z fotky, nemá nejaký velký offset dozadu, je takmer vodorovné, objímka je utiahnutá na 2-2,5Nm menej sa už nedá, aj keď je tam karbon pasta tak pri silnejšom pohybe sa pootočí. Skúšal som meniť vedenie niekolko krát aj keď je všetko nové, skúšal som iné páčky, kontroloval zalomenie, no nikde vo vedení 100% problém nie je, skontroloval som to snáď 100x, skúšal som iné sedlo, skúšal som väčší náklon, posunúť sedadlo viac dopredu, no musí byť úplne vpredu, aby to pomohlo. Mám 93 kg, takže vo váhe to takisto nebude. STA je 74°, skušal som aj rôzne polohy vysunutia sedlovky z rámu, nepomohlo.

Poslal som ju pred 4 týždňami do servis centra na reklamáciu, (za tie roky mi prešlo rukami stovky komponentov, nikdy som nič nereklamoval, ale tu si ozaj neviem rady) povedali mi, že jej nič nie je a premastili ju. Stále má však ten istý problém, naozaj nerozumiem čo robím zle, toto je moja 4tá sedlovka za posledné 4 roky, mal som dve brand X, Race face Turbine a nakoniec, keď vyšla táto 175mm verzia tak som kúpil túto Foxku (s predošlými som nemal absolútne žiadny problém, najazdil som na nich stovky km, sem tam prečistil, premazal, dofukal a všetko šlo hladko).

Hľadal som podobný problém na CZ, Nemeckých, anglických ale aj USA fórach, nikde sa nič o niečom takom nedočítal, ak niekoho niečo napadá tak prosím sem s tým, lebo ja už si fakt neviem rady. Vďaka.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up