Tak sa zdalo, že bez DEM máp to funguje, ale nie je to pravda. Po pár odbočkách to fungovať prestalo. Mám iba originál Garmin mapy čo boli v zariadení. Zapnuté mám INTL Standard Basemap, Garmin Cycle Map, Garmin DEM map, Garmin Geocode Map.
Obr. č. 1: Keď sa blížim k odbočke, dátová obrazovka sa prepne na mapu a v ľavom hornom ruhu ukazuje vzdialenosť k odbočke.
Obr. č. 2: Za odbočkou začne ukazovať vzdialenosť a smer nasledujúcej odbočky. 300 m doľava.
Obr. č. 3: Po pár sekundách sa prepne späť na dátovú obrazovku. V tomto prípade je vzdialenosť k odbočke v poriadku. 308 m. Ale niekedy ukazuje úplnú blbosť aj vzdialenosť.
Obr. č. 4: Ale keď sa prepnem do mapy tak je zrejmé, že nasledujúca odbočka má byť doprava a nie doľava, ako predpovedala navigácia.
Skrátka ukazuje to blbosti. A bohužiaľ sa nedá na dátovú obrazovku pridať pole, ktoré by ukazovalo smer nasledujúcej odbočky. Alebo som na to neprišiel.
Diversion.jpg
No a keď som za jazdy prepínal mapy, ktoré sa majú zobrazovať, navigáciu to zblblo ešte viac. Nie hneď, ale po pár kilometroch, mi na odbočke prestala navigovať. Na mape pribudla hrubá fialová navigačná čiara, ktorá ukazovala cestu do cieľa nejakou obchádzkou. Na mape ostala ostala zobrazená aj pôvodná trasa (tá nevýrazná tenšia červená), ale navigácia nenavigovala. Vyskúšal som to viac krát cestou do práce aj z práce. Zakaždým sa to správalo takto, ak som za jazdy zapol / vypol DEM mapu.
Neviem na čom fičia inžinieri v Garmine ale je to silný matroš.
PS: Sorry za rozhádzané a zduplikované obrázky. Netuším prečo sa to deje.
Direction.jpg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up