👍 ... Peťo , pred nejakým časom sme debatovali o veľkosti kameňov , vplyv na kvalitu extrakciu a celkovú spokojnosť s výsledkom ... tu je ten zhrnutie z HB od “ mivanetsky “ - porovnanie Monolith Flat / Flat SSP/ MM .

Neviem pridať link , tak fotky dám 🤦‍♂️ ...
Zaujimave citanie (napr, nazor conical vs. flat vs. light roast), aj ked slepe testy by boli lepsie.
Ako som sa docital, v prvom teste kavy im o chlp viac chutovo vyhovoval MAX voci Flat s SSP, v druhom teste zase opacne, Flat s SSP voci MAX, a v zavere sa priklonili vo volbe ku MAXu. Nikde ale nepisu, ake otacky pouzivali a ci rychlost otacok Flatu doladili ku MAXu tak, aby obvodove rychlosti boli stejne. Na druhej strane treba si tiez uvedomit, ze kamene MAX (nieco medzi unimodal a bimodal, Ty si dokonca vycital, ze su viac unimodal ako bi-modal) su uplne inej geometrie ako Flat SSP kamene (typicke bi-modalne espresso kamene), takze chutovy rozdiel je podla mna aj v tomto pripade dany geometriou kamenov a nie ich velkostou.
Skusam to na dvoch mlyncoch, sice stejne velkych kamenoch, ale roznej geometrie, a je tam jemny rozdiel. A kludne mozne skusit porovnat aj s 83mm espresso kamenami E37S, ci budu "lepsie" ako 65mm MK a stavim sa, ze pre light roast budu unimodal 64mm stale ine ("lepsie" ?), ako oboje uvedené ...

V prilohe obrazky oboch kamenov, 75mm SSP Flat a 98mm SSP MAX. Vidno dost jasne rozdiel v geometrii?

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up