visibility 578
comment 0
thumb_up0thumb_down

Urcite na moje stanovisko nieste zvedavi, ale dam vam ho sem aj tak.
PLOSNE TESTOVANIE: Nakolko v tomto momente neviem urobit zaver z rozporuplnych dat a ich relevantnost ukazu az nasledujuce tyzdne, dovolim si len par uvah na zamyslenie a diskusiu.
1. Ak su vysledky relevantne to jest 1% infikovanych nemame na slovensku ziadnu pandemiu a nie je dovod na mimoriadny stav ani opatrenia.
2. Ak je spolahlivost testov v danych podmienkach plosneho testovania medzi 70-50% podla zdroja, uvazujme 60%. tak po zaratani odchylky merania (zakladna vedecka prax) mozeme konstatovat ze na slovensku mame nieco medzi 0-41% infikovanych. Cele meranie je v ramci tolerancie odchylky cize uplne nejednoznacne.Je to ako merat hrubku vlasu krajcirskym metrom.
3. Ak mame verit vysledkom ako su prezentovane tak vsetci pozitivni, su zavreti doma a na ulici nie je mozne stretnut covid pozitivneho. Aky je potom dovod na akekolvek opatrenia a obozretnost? Slovenske ulice budu v pondelok covid free. Ak ma niekto negativny test nemusim sa predsa bat ze od neho ochoriem ... Ak sa tento pohlad masovo rozsiri tak, ani vsetci bohovia Olympu nam nepomozu.
4. Spolocnost je rozdelena na tri skupiny: prva -pozitivni, musia sediet doma na zaklade jedneho testu v ktoreho navode je uvedene, ze je orientacny a treba ho este overit inym testom. Zavana porusenim ludskych prav a ocakavam zaloby. Druha - co sedi doma, lebo sa nezucastnila testovania z roznych dovodov a nemoze von napriek tomu, ze testy ukazali ze na slovensku pandemia nie je, ocakavam zaloby. Tretia- su negativni a chovaju sa ako by tu pandemia nebola napriek tomu, ze deti ani dochodcov nikto netestoval a testy maju 60% spolahlivost.
5. Stale neviem co nam vlastne testovanie demonstrovalo okrem zodpovednosti obcanov k svojmu zdraviu podla okresov a kolko mame na slovensku poslusnych obcanov, ktori urobia cokolvek aj ked im to vobec nedava zmysel, alebo prave pre to.
6. Namiesto toho, aby vlada presvedcila obcanov, ze Covid je realna hrozba pred ktorou sa treba chranit a chovat sa tak, aby seba ani druhych nenakazili. Vlada urobila co je v ich silach, aby dala obcanom do ruky argument, ze covid tu nie je a vybavila ich potvrdeniami, ze oni nikoho nenakazia. Po tomto uz aj posledni zodpovedni obcania budu velmi prehodnocovat svoj opatrny pristup.
7. Predpokladam, ze napriek vsetkemu co som uviedol nemocnice sa budu dalej plnit covid pacientmi a zdravotnictvo bude kolabovat dalej. Ako rychlo to pojde dole vodou, bude zavisiet od toho, kolko ludi si povie, ze tu covid nie je.
8. Ak mame teraz 1% infikovanych podla plosnych testov, a PCR testy vykazuju okolo 30% infikovanych z otestovanych, v lete ked vykazovali PCR testy 1% infikovanych z otestovanych sme museli mat plosnu infikovanost na urovni 1/30 cize 0.03% Napriek tomu sme sa za 3 mesiace dostali na uroven kedy "musime" robit celoplosne testovania a povolavat armadu. Akykolvek je dnes skutocny stav v uliciach, urcite je horsi ako bol v lete. V lete vsetci verili ze covid isiel na prazdniny do Ciny, dnes veria ze vsetci pozitivni sedia doma, neurobme tu istu chyb 2x.
PCR testy ukazuju razantny pokles, predpokladam ze je sposobeny velkym prirastkom testovanych, ktori sa nechali otestovat len aby nemuseli ist na verejne testovanie. Cize cca 30% narast v pocte testovanych, za posledne dni ma vyrazny efekt na strukturu testovanej skupiny a tieto data su zo statistickeho hladiska nepouzitelne pre celkovy trend pandemie.
giphy.gif

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up