To som si aj ja myslel a vypocital ale nevyslo 😁
Podla kalkulacky to tak malo byt a napadalo menej. Potom som pridal a bum zas vela. Toto kym clovek nastavi tak minie mrte kavy.
Blbost, vid dalej.

Hej, to uz som pochopil ze na to vplyva uplne vsetko a fungovalo by to asi len keby som mal full zasobnik stale...
Logicky, ze iste "stabilnejsie" podmienky musia byt. Ani by mi nenapadlo, ze to mozes skusat obrazne povedane raz s prazdnym a raz s plnym zasobnikom, alebo este aj nieco uprostred. A potom tvrdit, ze to vypoctom nevychadza. Vyrobcovia obvykle predpisuju iste minimalne mnozstvo kavy v nasypke, min. 1/3 (ak si dobre pamatam). Je to z dovodu isteho "konstantneho" prisunu (tlaku) zrna do kamenov. Mne hovori technicka logika, ze kavy by malo byt minimalne po deflektor v nasypke (ak je nasypka tak konstruovana, vid obr.) - deflektor zadrzi tlak kavy nad nim a stabilizuje ho, ked je nasypka plna, aby sa velmi nemenil. Ina moznost je pouzivat mensie mnozstvo kavy a zavazie nad nim (napr. ako som to mal spravene) - hmotnost zavazia stabilizuje tlak bez ohladu na mnozstvo kavy pod nim (hmotnost zavazia >> hmotnost kavy). Ak v nasypke deflektor nie je a nechces nasypat vela kavy, napada mi (ale neskusal som) polozit na kavu napr. mikrotenovy sacok naplneny ryzou alebo starou kavou) a ten pouzivat ako zavazie. Samozrejme hmotnost zavazia (nasypanej ryze/kavy v sacku) musi byt ovela vacsia, ako kavy pod nim, aby to stabilizovalo pritlak. Dalsou moznostou je skusit single dosing, ako radi Ludo (Luper).
Tak, a mozes si vybrat.

Btw, mozem len potvrdit (a zrejme nie som sam), ze ak je kavy v nasypke dost (resp. je zabezpeceny konst. pritlak inak), a teda mletie podla casu funguje OK, prinasa to vysoky komfort prace s takym mlyncom a rychle zomletie ...
Ak by som mal porovnat mletie na E65S podla timera s kavou v malej nasypke so zavazim a SD na Logome, tak to prve bolo komfortnejsie (o dost) a rychlejsie (ovela).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up