Aloha vospolok. Zadovazil som si Lelit PL81T nech mam aj doma pouzitelne espresso lebo inak mam iba do prace a na vylety Nanopresso a zvysok pijem filtre z AeroPress a Delter. No a ako sa ucim a davam pokus / omyl tak espresso ani za slaka. Ani naznak espressa - vsetko co som zatial zrobil su dokonale priklady toho ako to nema byt.
Cital a pozeral som x navodov a how to a common mistakes atd. Aj tuna som cosi stihol pocitat atd. - ale bez efektu. Viem ze som mantak ale toto je kruto zle.
Meliem na Commandante C40 Nitro a pohybujem sa od 5 do 11 klikov a mnozstvo od 7 do 12g plus rozne kavy a rozne sily utlacenia. Zarovnavam nech je vrchna plocha puku rovnobezne s hranou portafiltra, rovnomerne distribuovana kava v ramci puku a utlacanie som meral na 20kg ale skusal som aj menej. Bud netecie skoro vobec a aj tak je srackovo bleda bez kremy alebo je to rychlo vyteceny sajrajt tiez bez kremy. Tlaky pri extrakcii su od 8 do 11 bar a skusal som aj s aj bez preinfusion. Prikladam par foto z posledneho pokusu - 6 klikov mlynceku, 10g, 30ml a cca. 30 sec. s preinfusion.
Danke schoen.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up