Tak prispejem s aktuálnou skúsenosťou, fórum čítam aktívne, ale moc sa nezapájam, škoda že práve v tejto téme
Mám Neuron CF 9.0 od Apríla 2020, nájazd cca 4.400km.
Dal som si na repas tlmič a vidlicu do ridefox a chcel som sa medzi tým pozrieť na stav zadných ložísk.

Tak som si rozobral zadnú stavbu, a keď mi ostala k rámu pripevnená ešte spodná časť zadnej stavby tak som si všimol, že je tam divný pohyb do strán, až príliš veľký. Pokiaľ je tá stavba spojená aj s hornou častou tak to až tak necítiť, aj keď som už počas jázd keď som stál zaznamenal že bike má celkom vôlu do strán. Ja som to pripisoval tomu že to je full, ktorý som ešte nikdy nemal a predsa len tam nejaké pohyby byť musia alebo...

Keď som povolil dve skrutky ktoré držia zadnú stavbu o samotný rám tak som ostal taký prekvapený, že na pravej strane je do rámu vložená vložka zo závitom, ktorá ma divné hrany, ktoré ale presne nezapadajú do vybrania v samotnom ráme. Táto vložka má rotačný pohyb, ale aj kmit to strán. Plus v samotnej zadnej stavbe sú nalisované dve ložiská pričom jedno malo tiež divnú vôlu. Vložka na ľavej strane rámu je úplne na pevno tu neviem ani vybrať.

Tak som si urobil nejaké videá a fotky a poslal to na podporu Canyon čo s tým, či to je tak konštrukčne navrhnuté a proste to tak má byť. Neskôr si vyžiadali fotky komplet rámu a odpovedali, že mi uznávajú reklamáciu a budem mať vymenený rám.

Čo ma trošku mrzí, lebo z rámu som mal odstrojené skoro všetko a jednoduchšie by mi bolo im poslať len samotný rám na výmenu, čo mi bolo zamietnuté a kvôli reklamačným podmienkam musím poslať celý bike, aby bol rám vymenený ich technikom a následne skontrolovaná funčknosť. No budiš, tak teraz musím počkať kým budem mať hotovú vidlu a tlmič a idem im to poslať. Vraj nový rám by mali mať v CZ do 3 týždňov.

Som zvedavý ako to celé dopadne, snažil som sa nájsť podobný problém s Neuronom ale nikde nič

Pripájam videa a fotky čo som urobil
https://www.youtube.com/watch?v=PykSxs03jy0
https://www.youtube.com/watch?v=1WKxnjCWaXo

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up