Pre zaujímavosť sem pridám jeden "môj problém", ktorý som vyriešil takmer po 11 mesiacoch
Jedná sa o jednu hlavnú lesnú cestu (v mape NLC Zvolen červenou farbou), ktorá ide podľa mapy so Sološníckej doliny až na známu lúku pod Vápennou.
Minulé leto som sa dostal na tú lúku zo smeru Žliabky-od zelenej značky a chcel som pokračovať po tej zakreslenej ceste dole k Sološnici. Aké bolo vtedy moje prekvapenie, keď sa tá cesta, tesne za tou lúkou, stala ťažko prejazdnou: kamene, drevá a mladé rastúce stromčeky. Tak som sa otočil a použil druhú lesnú cestu, ktorá bola zjazdná, ale ktorou som sa dostal takmer tam odkiaľ som vyšiel.
Dlho mi to vŕtalo v hlave, už som to tam chcel ísť skúsiť opäť na bicykli, ale našťastie som nešiel
Cesta je nedokončená (ako je viditeľné na fotkách), chýba jej odhadom nejakých cca 200 metrov... Dosť by ma zaujímal ten dôvod jej nedokončenia, keďže z každej strany bola začatá, ale nie spojená. Stálo to určite dosť peňazí, miestami je tam akoby sekaná do skaly.
A prečo figuruje v mape ako dokončená, to tiež neviem.

Podobne je na tom hlavná lesná cesta pod kopcom Starý plášť 643m (nad Plaveckým Mikulášom-Lošoncom), úsek nad horárňou Mon Repos, ktorá je tiež takto isto nedokončená, chýba jej len malý úsek, ale s tým rozdielom, že v mape je zaznačená správne, teda dve červené čiary nie sú spojené.

Dávam to sem preto, že keby niekoho napadlo tú cestu vyskúšať tak nemusí. Je možnosť vyniesť bicykel hore svahom a tlačiť cez les, ale to nie je ono. Terén tam nie je veľmi priaznivý.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up