SlavoSTL Ak vies prosim napis. Ak cesticka pre cyklistov pokracuje cez cestu pre motrorove vozidla bez prerusenia, bezp prechodu.... proste je oznacena napriec cestou prislusnym horizontalnym znacenim bez tabule ukoncujucej cesticku pre cyklistov. Aj v takom pirpade vychadzas ako cyklista z miesta mimo cestu, alebo pokracujes po svojom specialnom vyhradenom pruhu pre cyklistov ? Podla znacenia na tejto krizovtke sa to selskou logikou javi, ze cesta krizuje csetisku pre cyklistov, nie ze cesticka pre cyklistov vyustuje "vychadza" na cestu.
Untitled.png

https://www.google.sk/maps/@48.135231,17.1149304,3a,75y,129.94h,79.8t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMC76U2jZdgcdXmVh7A-xTg!2e0!7i13312!8i6656

Vedel by si k tomu dat vyklad. Lebo mne to takto namalovane zmysel nedava. Mas ako cyklista prednost pred vozidlom z lava? Tak isto vozidlo iduce paralene a odbocujuce v lavo, mas pred nim prednost ked ho krizujes ci uz iduc rovno alob v lavo ?

§ 19
(4) Vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch, vozidlám idúcim vo vyhradenom jazdnom pruhu po jeho ľavej strane a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Vodič motorového vozidla i nemotorového vozidla odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo a vozidlu idúcemu vo vyhradenom jazdnom pruhu po jeho pravej strane.
(6) Vodič odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde cyklistovi idúcemu rovno; to neplatí pre vodiča električky. Pri odbočovaní doľava vodič motorového vozidla nesmie ohroziť cyklistu odbočujúceho vľavo.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up