Posledný májový týždeň som vyfasoval nútenú dovolenku, ktorú bolo potrebné nejako využiť, samozrejme na bicykli, ako inak. Od začiatku však nešlo všetko podľa plánov a to prinieslo nečakané zážitky. Trip teda možno nazvať "Nešťastie chodí aj po horách".

V utorok po práci som zamieril ku kamošovi do Žiliny, ďalšie ráno som sa vybral smerom na juh, cez Polom, Sklené, ponad Handlovú do checkpointu - obce Kľak.
Všetko išlo ako po masle, krásne počasie, dobrá kondička, na Polom som vyšiel sťaby na ebajku.
Cesta sa však skončila pri zjazde, kúsok za hrebeňom, keď som zachytil poleno na úseku ťažby a zošrotoval prehadzovač.
Teraz to už beriem s úsmevom, no v tej chvíli ma išlo roztrhnúť od nervov. Vynadal som drevorubačom za bordel na cyklotrase, následne sme sa zas udobrili a pánko mi zrejme z empatie (alebo pocitu spoluviny?), ponúkol zvoz bicykla do mesta. Ešte sa mi skrz známosti pokúšal vybaviť servis, ale zistil som, že je prasknutá pätka, a tak ma vyložil vo Vrútkach na stanici, za čo mu ďakujem.
Na stanici som upratovačke WC šlohol vedro a umyl bicykel aj tretry, aby ma vlak vedúci pustil dnu a železničiar mi požičal blicky na odpojenie reťaze, aby si nik nevšimol, že som v problémoch 🙂

Dovolenkové plány to teda nenaplnilo a tak som sa aspoň vydal v sobotu na obed do Karpát (BA Vinohrady > Smolenice) prvý deň bol fajn (až na jeden defekt), ukončený bivakom na Orešanskej priehrade.

Ráno som si zmyslel, že sa vyberiem na mohylu, Veľkú Javorinu a potom cez Starú turú a PN domov.
Za Mohylou pri obci Polianka mi v stúpaní pri blbom preradení roztrhlo reťaz a ja som myslel, že sa na nej rovno obesím. Samospádom som prišiel naspäť do Brezovej pod Br. a uvedomil si, že reťaz sa roztrhla len kúsok za rýchlospojkou. Kvôli "zážitku" zo Žiliny som si ale tentokrát pribalil aj kliešte a tak som bol opäť pojazdný. Dupať ďalej do kopcov som si už netrúfal pri mojom šťastí a tak som sa vybral domov.
Za Jablonicou ma čakala takmer 3 km obchádzka a tak som ju riskol seknúť 100m cez húštinu, kde ma podľa navi mala čakať asfaltka. Ako som zistil, bola to súkromná cesta, naspäť však ani nápad, a tak som si otvoril bránku a prešiel cez dvor. Ako som však potichu zatváral bránku, pri mojom ramene (mám 2m) sa zjavil Írsky vlkodav. Zbledol som na mŕtvolu a bol som rád za tú cyklistickú plienku!
Otočil som hlavou do dvora a tam bol tiež vysoký potetovaný chlapík fajčiaci e-cígu. Nevedel som či mám čakať záchranu, alebo dvojitý problém.
Našťastie ma nechal prejsť.
Vybehol som na Cerovú, horáreň a smerom Špačince, D. Lovčice a Siladice do Šale.
Opäť som sa presvedčil aké sú v okolí TT perfektné poľné "diaľnice" vhodné napr. aj pre gravel.
Doma som exol dve pivá a pizzu a odpadol do postele.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up