Garmin Connect

Ako píše jurajt, toto nie je chyba algoritmu Garminu, ale podkladových máp. Lebo predpokladám, že sa bude používať nejaký bežný alebo čiastočne modifikovaný algoritmus vyhľadávania najkratšej cesty v hranovo ohodnotenom grafe (Dijkstra alebo niečo podobné. Z informy som po prvom ročníku vyletel a na strojarine sme teóriu grafov nemali, tak si spomínam už len letmo ).

Len tak zo zvedavosti som skúsil naroutovať scarinko-vu trasu 5-mi službami ktoré používam (Freemap.sk, cmaps, mapy.cz, strava a Garmin Connect). FM, GC a cmaps to ťahajú po skratkách, mapy.cz a strava správne. Čo mi príde celkom zaujímavé, lebo som myslel, že všetky používajú OSM data. Asi si ich upravujú ešte nejakým ďalším algoritmom alebo tie úseky majú u nich iné atributy. Strava možno použitím heatmaps. Naopak som prekvapený z GC, ktorý má vlastnú alternatívu heatmaps a routuje ešte aj po skratkách, ktorým sa FM a cmaps vyhýba.

Najjednoduchšie riešenie by bolo možno vypnúť zjazdnosť tých skratiek v OSM pre bike. Síce sa jazdia bežne dolu, ale vadiť by to asi až tak nemuselo.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up