podvecerne magorie

Javorniky
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/673198/bicykel-morning-ride.html
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/673197/bicykel-morning-ride.html
- teda co som obisiel v 2019. Hlavne slo o hreben Kasarne - Semetes a Biely Kriz - Bumbalka ale zopakoval som si ja oblubene useky Murinkov vrch - Biely Kriz, Bumbalka - Kasarne - Papajske s. Makytu som tentokrat skusil obist - ale nic moc, navyse tomu chybal ten zazitok
Vybral som si na to blby vikend. Kazdopadne Javorniky treba ist cez pracovny tyzden. Cesi asi mobilizuju - tolko trekkerov som v zivote nevidel. Cele pohranicie, ale aj v okoli Vrsatca - takze Biele Karpaty museli vyzerat rovnako.

Prvy den - z Teplej tentokrat nejdem vlakom - popri vahu som som za chvilku v Puchove. mal som rozhodenu hlavu tak som si aspon upratal. Za Puchovom uz do kopcov - Udica - Jasenica prvy brdok, druhy z Papradna do Stiavnika - hore maju peknu kaplnku s posedenim. Potom hore asfaltom na Butorky som siel prvy krat, pekny vyslap. Butorky - osada Gregusovci velka parada len sa mi obchadzku Cemerky nepodarilo trafit podla predstav. Luby poznacene tazbou a motorkarmi. Aj preto som si usek od Semetesu smerom na Cadcu nezopakoval. Po vydatnych tohtorocnych dazdoch to tam asi v lepsom stave ako pred dvoma rokmi nebolo. Zbehol som dole do Turzovky a z Olesnej hore na kaplnku pod Murinkovym vrchom kde som chcel znova spat. ale bolo strasne malo hodin a strasne vela ludi. Cervena popod Maly Polom klasika - korene, kamene a blato a mam pocit ze sa to tam horsi. ale bavilo ma to aj druhy krat. takze nabuduce znova. Zjazd zo Sulova - tak to uz hej. iny vesmir hlavne na pevnaku. Krasne prostredie, vela piesku, korenov, kamenov a trekkerov. dalej uz zacalo take vyraznejsie hore - dole. na Bobku som myslel ze na to hodim bobek ale este potiahnem a bumbat budem niekde na Bumbalke. no nic pekne som nenasiel a navyse ma to stale bavilo. prijemna teplota, nikde nikoho tak som si dal paradne podvecerne xc-cko Trojacka - Makovsky - Lemesna. odtial asfaltom naspat na Butorky a hladat noclah. vsade plno no na Stratenci som to definitivne zabalil o pol 10 vecer. a nakoniec sa mi usiel pristresok v noci prestalo fukat a ostalo teplo.
O 6 rano uz dostavam prvou vetvickou po ksichte. hreben po Krkostenu prazdny takze super jazdenie. Vsade sama hamaka a stan. Papajske vyzeralo ako ATC Nechcem vediet kolko ludi som pobudil sorry. znova ma fascinuje vymalovane C-ko cez Papajske sedlo na Makytu tentokrat ju skusam obist - siroka strkova dialnica s par dobrymi stojkami. mimo nej rozryte od tazbarov. Domov uz tak ako pred 2 rokmi - sama stena - Cebuv kopec, Strelna - zvonicka stale stoji a majitelia maju zatial trpezlivost s navstevnikmi. dalsia stena na Pozar, nasleduje Kanur a posledna tlacenka na Kosak. Nepokosene luky v okolo Vrsatca v tom teple moc nepotesili tak ako zjazd po zelenej na Chrastkovu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up