Poškodená poistka

Ahoj, chcel by som vás požiadať o pomoc pri hľadaní drobnej súčiastky do cestných kľúk Shimano Hollowtech II, konkrétne ide o model Sora R3000 50/34. Kamarátovi sa počas jazdy uvoľnili skrutky, ktoré držia ľavú kľuku na oske, drobná plastová poistka zafungovala a nedovolila kľuke "odpadnúť", avšak zlomila sa (viď. foto 1, na foto 2 je znázornené o aký diel ide).

Túto drobnú poistku som zháňal u nás v Leviciach v miestných shopoch, nikde nemali staršie vyradené alebo opotrebované kľuky, z ktorých by poistku demontovali, ale odkázali ma na net, že je to možné zohnať.

Odkaz, ktorý som dostal:
https://www.cyklocentrum.eu/sk/napinaky-voditka-diely-a-prislusenstvo/7315-poistna-vlozka-lavej-kluky-shimano-mtb-2-peice-htii.html

Trochu ma iritovalo v názve to "MTB", ale hovoril som si, že by snáď poistka mohla byť rovnaká pre cestné aj MTB kľuky (zohnal som ju nakoniec v Zlatých Moravciach, kde ju mali na sklade). Samozrejme, mýlil som sa. MTB poistku do cestných kľúk nie je možné použiť, je už na pohľad väčšia, vyskúšal som, neúspešne.

Chcel by som vás teda opýtať, či sa niekomu nepovaľujú doma staré, možno aj poškodené alebo opotrebované cestné kľuky Shimano Hollowtech 2, zrejme bude jedno či to bude zo sady Sora, Tiagra, 105, Ultegra či Dura Ace.

Cez net som sa na Slovensku dokázal dopátrať len k MTB verzii.
Viem, že sa dá jazdiť aj bez toho, ale keď sa kamarátovi podarilo ľavú kľuku uvoľniť, neriskoval by som to.
Sám som takýto problém nemal, ešte som nevidel, aby sa to takto polámalo.

Vopred dík za každú radu či pomoc

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up