ennio
vo Whistleri to bolo take zle asi tyzden, par dni asi 36 a potom tusim styri dni 40-43 podla mojho teplomeru. Celkom dobre bolo to, ze sa v noci dost schladilo a byvanie co mame je takmer cely den v tieni, takze ja som sa az tak nestazoval, dalo sa to prezit celkom pohodlne aj bez klimy. Priatelka pracovala vtedy viac na sever a tam uz to bol vacsi extrem je to kusok od toho miesta kde bol teplotny rekord Lytton a tam uz vtedy zacinali lesne poziare. Tie nakoniec Lytton aj spalili, respektive prechadzajuci vlak vraj hodil iskru a tym ako bolo vsetko vysusene, tak Lytton, myslim do dna, zhorel cely.
Whistleru sa lesne poziare celkom vyhybaju-nastastie, kedze je len jedna cesta, ktorou by sa dalo odist, ale na sever je to divoke, uz nam ako kazdorocne prisiel smoke, zatial celkom slaby, ale boli roky, kedy to bolo uz celkom na nevydrzanie, slnko bolo vidiet len ako cervenkasta gula a vzduch taky zazltnuty, tazko sa to opisuje. Taky postapo svet. A teplo vlastne prinieslo aj celkom necakany problem, teda pre mna, niekto to isto cakal. Kusok od Whistleru museli evakuovat cast dediny Pemberton, lebo od toho extremneho tepla sa zacal sneh prudko topit a chybal len kusok, aby sa to vyplavilo do dediny. Na druhej strane sa dalo bikovat, lebo ako sa voda liala z kopcov, tak bolo okolie potokov celkom vychladene takze dole v dedine cez 40stupnov a v lese okolo vody by som povedal kludne okolo 30ky.
Teraz pokracuje take klasicke leto, mame 30-32 stupnov a predpoved je smoke na dalsie dni. Taky Okanagan ma teraz obrovske lesne poziare a zasa hrozi niektorym mesteckam evakuacia, kazde leto je to v niektorych oblastiach velmi podobne. Teplo, poziare, smoke, potom zacne prsat a pride zima.
Som velmi rad, ze Whistleru sa take veci vyhybaju a mame ozaj stastie, ze lesne poziare su dostatocne daleko, snad som to teraz nezakrikol a nebudu nas najblizsie dni evakuovat. Inak sa to tu samozrejme dost riesi, snazia sa tu ludi informovat co robit v takom pripade, kam sa hlasit, co mat pripravene a taka klasicka teoreticka branna priprava.
Snad som dostatocne odpovedal, viac uz ma nenapada. Kazdopadne bikovat sa dalo, s troskou sebazaprenia, ale spravna strana kopca, plny camelback a dalo sa to zvladnut.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up