Keďže žena išla v piatok s drobcom k rodičom a sused nemal nič proti výjazdu, tak to chcelo zas nejaký poriadny bajk výlet.
Začínali sme kúsok pred Makovom pri reštauracii U Melocíka (790 mnm) a išli cez Čerenku (948 mnm), osadou Gregušovci, cez Čemerku (1052 mnm), okolo kasární na Veľký Javorník (1072 mnm - najvyšší bod trasy), po hrebeni okolo rozhľadne Stratenec (1055 mnm) na Malý Javorník (1019 mnm) a cez Stolečný (962 mnm) na Portáš (910 mnm). Táto trasa dala teda naozaj zabrať. Striedali sa výšľapy (pár krát sme si museli aj vytlačiť bajky) s krátkymi zjazdami. Celý čas hore dole ako na húpačke. Teda hlavne hore a sem-tam trošku dole.
Na Portáši sme si dali super obed (čučoriedkové buchty museli byť ) a dobrú kávičku.
Dole sme to zobrali rovno do Marikovkej doliny. Miestami to bola teda vražda. Na 1,6km sme zostúpali 300 výškových metrov. Marikovskou dolinou to bola potom už len asfaltka, ale celý čas dolu kopcom. Necelých 20km som pretočil pedále len pár krát. Škoda, že to klesanie nejde po nejakej lesnej cestičke. To by bolo dokonalé.
Pre mňa to bol celodenný výlet, keďže som sa potom ešte pomotal okolo PB, ale parádny. Síce som miestami bol so silami na hranici (to aj doslova ), ale dal som hneď niekoľko rekordov.
Bol to môj najdlhší výlet (65km, nerátam 3km cez mesto k autu, ktoré nás bralo na Makov) s najviac nastúpanými metrami (1150m). Ešte mi hodinky vyhodili najrýchlejšie zdolaných 40km, ale to neviem ako.
Mal som aj kameru, tak snáď budem mať čas a podarí sa mi z toho niečo vyrobiť.
Fotiek je trochu viac (a to som niekoľko krát redukoval ), tak ďakujem každému, kto si ich kukol a bol schopný dočítať až sem.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up