Pozor, text obsahuje vlastny nazor, porusovanie zakonov, triznenie tela aj mysle.

Trasu som mal vyklikanu uz zaciatkom leta. Po absolvovani Spisskych333 som ju predlzil. Namiesto Spisskej Novej Vsi som dal zaciatok do Margecian. Aj ked sa tak nakoniec nestalo.
Budik 3:15 o 4:00 som uz v tme takmer sam. Opilci sa uz nad ranom z barov nevracaju, vonku je klud. 30Km na vlak do Teplej. Nutnost ale aspon troska zmeny. Takto skoro rano nezvyknem jazdievat. Vlak ma po viac ako pol hodinovom meskani vyklada nakoniec v Krompachoch. Pokazeny, s moznostou prestupit na neskorsi osobak. Zvazujem moznosti a idem z Krompach rovno do Sloviniek kde sa napojim na planovanu trasu. Kedze meskam, usetrim par km a dost vyskovych, aj ked na hreben z Margecian do Sloviniek som sa tesil.
IMG_8989.JPGIMG_8991.JPG
Vo vlaku ako vzdy chladnicka. Po vystupeni ma vrhlo rovno do upeku. Je mi z toho divne a ide sa mi otrasne. Po trase Spisskych333. V Poracskej doline je paradne no potom ma cakaju luky v case obeda na priamom slnku. Tentokrat mam cas popozerat vyhlady, spravit par fotiek.
IMG_8994.JPGIMG_8995.JPGIMG_9001.JPGIMG_9006.JPG
Vydriapem sa pod Grajnar. Zjazd po c-ku po zarastenej nepeknej zvaznici. A takto to pokracuje vela km dalej. Ak chces na Slovensku odradit cyklistu od jazdenia v lese – vyznac mu c-ka. Vegetacia rozbujnela. Idem z tazby do tazby. Cesty s volnymi kamenmi, makadam. Holiny, lesy nikde. Vypeka, tien len obcas. Nad Dobsinou az po Cervenu skalu. Katastrofa a hnus. Na chuja tereny. Nebavi ma to, nechuti mi jest v tom teple. Len cakam kedy to skonci. S vodou problem. Asi po tych burkach – naberam a je kalna. Stalo sa mi viac krat napriec republikou.
IMG_9009.JPGIMG_9015.JPGIMG_9018.JPGIMG_9028.JPG
Tesim sa na Muransku. C-ko = asfalt v lese a navyse auto. No neskor aspon kusok peknej prirody. Dokonca aj mimo asfaltu. Potom zase vymleta zvaznica rozryta od aut a traktorov. Nizna Klakova noclah. Pasuce sa kone. Par ludi k spolocnosti. Myska mi trosku obhryzla batoh. Dociahla nan, zaveseny pri stene bol asi moc blizko.
IMG_9033.JPGIMG_9043.JPGIMG_9046.JPGIMG_9061.JPG
Rano pokracujem na Burdu. Satelitne vyzerali hrozivo. Bol som zvedavy co ma caka v reale. Najprv dobre, potom horsie, nakoniec zle. Ale dalo sa prejst aj ked mokry od zeliny. Narozdiel od vcerajsku ma to aspon bavilo. Jedna z najhorsich casti bola dokonca c-ko.
IMG_9066.JPGIMG_9067.JPGIMG_9071.JPG
No a znova makadam, tazba, volne kamene. Zbojska.
IMG_9082.JPG
Do Balogu nutne na potraviny. Dole tiahlou dolinou, hore tiahlou dolinou. Kusok ponad Sihlu. Tu je krasne. Aj Drabsko, Lom nad Rimavicou a cez Biele Vody dole k nadrzi Hrinova. Konecne naozaj pekny usek.
IMG_9089.JPG
Na privitanie medvedie hovno uprostred asfaltu. Zacinam v tropoch pred obedom stupat na Polanu. Aspon mam dovod nadavat hlasno. Mne v tomto teple telo jednoducho nefunguje akoby malo. Takze je to nekonecne. Skoda hotela ze tak postupne chatra a ze sa tam okrem bufetu neda aspon najest. Auto a turistov sa tam premelie pomerne dost. No ziadne davy. Nikto nema rolnicku na batohu? Potrebujem sa dostat do kratera. Mal to byt kusok po cestu. No je to nakoniec pekny kus divociny. Mam dost casu hlasno si ponadavat na rozbitu slovensku prirodu. Asfalt a medvedie hovno uprostred cesty. Polana dovidenia.
IMG_9098.JPGIMG_9105.JPG
S klesajucou vyskou stupa teplota. Po roznych mimoasfaltovych skratkach v okoli BB ma neskutocne vypecie. A aspon tur. znacky by nemuseli prehradzat ohradnikmi ktore sa nedaju otvorit. Stupanie z Badina do Kremnickych je uplne psycho. Ale aspon klesla teplota. Z jednej studnicky do seba lejem ladovu vodu. Nekonecna dolina ktora sa v zavere dvihne niekam do neba. Ked skonci asfalt zacne makadam. To mi uz uplne odrovnalo hlavu. Pri Hostinci sa umyvam v prameni a kaslem na to. Idem dole do Kremnice na normalne jedlo. Na namesti skoro ani nohy, je podvecer a teplota klesa. Krahule maju vyrocie obce. Alkoholu a ludi viac akoby bolo treba. Takze vecerny vyhlad na Kremnicu z rohladne bude nabuduce. Koncim v strede europy. Pri krizi, na lavicke a je mi dobre. V noci peklo, hore ani rosa nepadla. Sem tam perzeid.
Rano pobalit a rychlo domov.
IMG_9134.JPGIMG_9139.JPG
Za Kunesovom krasne luky a singel lesom.
IMG_9144.JPGIMG_9145.JPG
Okolie Handlovej nemusim no tentokrat sa zadarilo. Mozno tu bude tym ze som trasu okopiroval od niekoho ineho. Pohodlne stupanie v chladku lesa az pod Gric. Zaver k vrcholu pekne rozbity. A uz len dole a doklepnut to domov kym ma z toho tepla nevykoti.
IMG_9155.JPGmapy.jpg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up