Už dávno som sa chcel ísť pozrieť na Vážsku cyklomagistrálu, aj keď sa mi niektorí ľudia smiali, že na to nemám dobrý bajk. Áno, rád by som si takéto niečo skúsil na cesťáku alebo graveli aspoň, ale nebudem si kvôli jednej jazde kupovať nový bajk a u nás sa nič také požičať nedá. Ukecal som teda kámoša a vybral som sa s tým mojim strojom aj tak. A to som mal ešte menej nafúkané kolesá z posledného výjazdu. No všimol som si to až neskôr a zistil som, že s mojou starou pumpou mi to nešlo dofúkať.
Vyraziť sme chceli z Púchova, nakoľko odtiaľ sa dá ísť popri kanáli až na pár metrov úplne mimo ciest. Skoro to nevyšlo, nakoľko som sa musel dostať ešte 2km na stanicu v PB a stihol som to len vďaka tomu, že vlak meškal 10 minút. Z PU sme išli kam až nám budú sily stačiť a nakoniec sme to dali až do Piešťan. Kúsok po štarte to ešte vyzeralo, že máme problém, lebo kolega dostal defekt na zadnom kolese a nemal vlastne pri sebe nič okrem jedla, vody a Nintenda Switch (aby mohol vo vlaku hrať ). Ja som našťastie mal pumpu aj lepenie. Situáciu som teda zachránil.
Táto cesta mala 89km a síce som čakal, že to nebude najhoršie, keďže to je len rovina po asfaltke, tak to až také ružové nebolo. V podstate celý čas som musel sedieť a šlapať, takže zadok a nohy dostali neskutočnú nálož. Nabudúce už radšej po horách.
Keď som si k tomu prirátal 2km na vlak, tak mi chýbalo 9km do stovky. 20:15 som vystúpil z vlaku v PB a povedal som si, že to ešte musím dať. Síce som mal na bajku len eurové svetielka a všetko ma bolelo, ale tých 9km som po Považských uličkách ešte dal a nakoniec to je spolu rovných 100km.
Pre mňa je toto veľký úspech a som z toho nadšený. Je to moja prvá a asi aj posledná 100vka. Aspoň pokiaľ si nekúpim gravela a to tak skoro nebude.
Teraz ma čaká ešte jeden veľký mílnik a to dať aspoň 1000km za tento rok. A keďže momentálne mám 920km, tak to vyzerá, že to do konca roka zvládnem.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up