Potok Uhlianka

Po vcerajsej rovinatej cestnej 100-vke som si dnes dal oddychovu 52km dlhu poznavacku aj (pre mna) novych miest v Malych Karpatoch. Na polovicu z tej trasy som zobral aj kamosa na gravel bikeu, pre ktoreho to bol vyjazd skor v style bike&hike (no dobre, aj ja som musel sem-tam potlacit . )
Najprv som sa z Race ponahlal vyzdvihnut kamosa do Zahorskej Bystrice. Vyrazil som cez vinohrady, okolo Vajpeterskej nadrze na Peknu cestu, potom pokracoval expresne po asfaltke az na Kacin, kde som za bufetom Lesanka odbocil na neznacenu zapratanu cesticku k Vapenickemu potoku,. Cez ten som musel prejst pesi po polorozpadnutom mostiku. Do Zahorskej uz nasledoval pekny zjazdik, s par prenasaniami bikeu ponad padnute stromy.
Od Zahorskej, uz vo dvojici, sme pokracovali do Marianky k potoku Drmolez, popri nom az cca k Malinskemu vrchu. Cestou sme sa samozrejme zastavili aj pri Vilmosovych vodopadoch, ktore teraz vodopady vobec nepripominali .
Dalsou zastavkou bola dolina potoka Uhlianka, popri ktorom sme isli az k potoku Vydrica. Zjazd to bol relativne dlhy, preto si telo pochopitelne pytalo opat nejaky kopec na zahriatie. Volba padla na vrch Hrabovina, na ktory taktiez nevedie znacena trasa. S gps v mobile, ziadny problem. Stacilo len najst zaciatok chodnika a uz sa dalo pokracovat bez technickej pomocky, a prvych par stovak metrov aj bez bicykla...uvod bol pre mna prilis strmy.
Za vrchom Hrabovina sme sa pustili dolu Liscim jarkom az sme prisli k Druhemu kamenolomu. Od neho sme sa expresne po asfalke presunuli k Sanatoriu, pred ktorym sme odbocili do Velkeho temneho jarku. Ten mi nebol az tak neznamy. Uz par razy som ho pouzil ako cistu (bez popadanych stromov) skratku na Cestu hrdinov SNP.
My sme sa vsak tym jarkom vybrali na vrch Srnie, Nicim zaujimavy vrchol, na ktorom su 2 ohniska a betonove
zaklady, asi pre stoziar.
Vrcholom Srnie koncilo aj poznavanie novych tras. Dalej sme pokracovali na Cestu hrdinov SNP, potom po Cckach na Spariska, k Slivovi, popri Vydrici, na Maly Slavin, do Marianky a Zahorskej, kde som odprevadil kamosa a domov do Race sa vratil cez Kacin, Malinsky vrch, Maly Slavin, Vydricu, Vypalenisko a dolu Knizkovou dolinou.
Na to, ze sme isli po dost vela neznacenych trasach, stretnutie so zverou v pocte 2 kusy je vcelku sklamanim , ale tie nove miesta rozhodne stali za to. Je to prijemne spestrenie k bezmyslienkovitym presunom po znacenych cyklotrasach.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up