Urob si ich sám z on-line zdrojov pomocou programu MOBAC (Mobile Atlas Creator). O tomto programe sa dá viac dozvedieť na GPSfóre: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2530.0.html

Mapový zdroj "Cykloatlas s lesnými cestami" je iba v zoomoch 14 a 15. Preto, ak si chcete vyznačiť oblasť, z ktorej sa má vyrobiť mapa, musíte sa najprv prepnúť na iný mapový zdroj (Map Source), napr. "Cykloatlas with relief". Po vyznačení oblasti sa opäť prepneme do zdroja "Cykloatlas s lesnými cestami" a pokračujeme podľa návodu. Tiež mapový zdroj "Lesné cesty SK" je iba v zoomoch 14 a 15.

EDIT 31/08/10 - zmenený súbor na download (podstatné zmeny).

Download inštalačný súbor MOBAC s vrstvou lesných ciest na mape Cykloatlasu a s pridanými zdrojmi mapy lesných ciest, vrátane návodu na výrobu mapy : http://lacop.gpsteam.eu/vyroba_map-sw/mobac.rar

Do inštalačného súboru boli pridané aj doplňujúce javové knižnice potrebné pre niektoré formáty výstupných máp, napr. NaviComputer, OruxMaps Sqlite a iné.
Pôvodné príspevky vyššie boli upravené.

Poznámka: Po odinštalovaní programu sa cache stiahnutých kachličiek nevymaže, neprídete o ne (vymazať sa musí ručne z priečinka, do ktorého bol program nainštalovaný). Program je tak možné opätovne nainštalovať a pracovať s tou istou cache.


NÁVOD na výrobu mapy:
- Vyberieme si zdroj mapy, napr. Cykloatlas with relief (Cykloserver.cz).
- Posuvníkom v hornej časti okna si nastavíme zoom zobrazenia mapy tak, aby sme videli celú oblasť, pre ktorú chceme mapu vytvoriť.
- Myšou vyznačíme oblasť, z ktorej chceme mapu vytvoriť. Posun mapy sa robí s pridržaným pravým tlačidlom myši.
- Nastavíme číslo zoomu, v ktorom chceme mať výslednú mapu (zaškrtnúť príslušné políčko).
- Zadáme názov mapy (Name) a pridáme ju (add selection).
- Vyberieme formát mapy (OZIEXPLORER PNG&MAP).
- Dáme mapu vytvoriť (create atlas).
- Program si sám začne sťahovať štvorčeky, z ktorých sa mapa skladá a pospája ich do obrázku vo formáte PNG. K nemu vytvorí aj kalibračný súbor MAP.
- Súbory máp nájdeme v priečinku Atlases.

EDIT: Ešte som zabudol povedať, že program MOBAC pracuje pod Javou. Kto náhodou nemá Javu nainštalovanú, môže si ju stiahnuť tu: http://www.java.com/en/download/index.jsp

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up