včera som sa snažil spojiť zber húb a objavovanie nových trás (aspoň pre mňa) . Chcel som prejsť z dolnej bukoveckej nádrže po hrebeni k sedlu nad Rudníkom, ale bola to hrôza. Každá sľubná cesta-chodník sa končil v húšťave, alebo medzi popadanými stromami ,alebo ma to stále vyhadzovalo smerom na Šemšu. Situáciu vylepšovalo len teplo a pekné množstvo otravných múch a komárov. Otočil som to na Zámčisku (asi) a vyšiel na ulici od západu ku krčme v dedine, kde by mala začínať zelená TZ, ale po nej ani stopy.
Nedalo mi to a aj ked s obavami som sa tam vybral. Vysledok: turisticke znacky aj MODRA aj ZELENA tam su, obe su zjazdne v oboch smeroch aj ked nastup z Bukovca na obe je vyzivny... Modru veducu uvozom som trocha pri zjazde k hornej nadrzi v tom strmaku obisiel po ovela lepsej ceste sprava. Inac vsetko ostatne po znacke a smerom do sedla pod Kobylou horou po lesnej ceste. Na to, ze este rano prsalo to bolo pekne zjazdne, blata minimum. Za sucha to musi byt v pohode.

Poznamka: priebeh zelenej na cyklomape je medzi sedlom pod bielou skalou a Holickou zly, realne vedie tak, ako som to presiel. Zelena vedie tou juznejsou cestou. Ta severnejsia (blizsie k nadrzi) vedie popod hreben. Skutocny priebeh modrej k Bukovcu po rozdeleni sa so zelenou vedie vlavo (nie vpravo, ako je na cykloatlase) od mnou prejdenej trasy zobrazenej ciernou.

BTW: niekde na zelenej medzi Bukovcom a bodom 005 na obrazku som stratil okuliare. Stare BBB, cire skla, na jednej strane chyba gumicka ktora zabezpecuje jemnejsi kontakt medzi okuliarmi a hlavou za uchom. Ked ich nahodou niekto najde, piste SS. Odmena ista, ale vramci ceny okuliarov po odratani amortizacie

Pripajam GPX prejdenej trasy.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up