... no a záver dňa, popri slnečnicových poliach domov ...

Výjazd "4 stromy"
Pred pár dňami ma na FB zaujala stránka zo súťažou o strom roka 2022 na Slovensku. Keď som pozeral finalistov, tak ma prekvapil jeden strom (hruška planá) okolo, ktorého jazdím už roky rokúce, nachádza sa pár metrov od domu a veru nečakal som, že by mohol mať 200 rokov Vo výbere súťaže sú ešte aj ďalšie 3 (dub nad Lozornom, lipa v Smoleniciach, lipa v Senici), ktoré sú +- na Záhorí.
Ešte v piatok večer bol v pláne navštíviť len ten najstarší a z najväčším obvodom kmeňa -700 rokov a 677 cm– dub nad Lozornom v Malých Karpatoch. Ráno ma ale napadlo, navštíviť všetky 4 stromy v rámci jedného výjazdu. Tak som sadol k počítaču, naplánoval cestu na mape a o 8. vyrazil. Tie 4 stromy sú 700ročný dub nad Lozornom, Pálffyovská lipa z r. 1647 v Smoleniciach, tretí strom bola Kresákova lipa v Senici a posledný bola hruška, ktorú mám prakticky pred domom (3 km). Nakoniec to vyšlo na 182 km, 2300vm a 12 hodín na bajku. Počasie super – od 17 do 25°C, vietor spolupracoval, iba keď som ho mal do chrbta, hlava-nohy tak isto v pohode, len zadok už začal ku koncu byť mierne proti.
Trasa: Veľké Leváre-Malacky-Jabloňové-Lozorno-Lintavy-Košarsko-Kozí chrbát-Somár--Pezinská Baba-stále po červenom C až do Smoleníc (keby ste tam niekde našli temofľašku 0,5l, tak to je moja, niekde mi tam potvora vypadla)-Trstín-Sokolovské chaty-Rozbehy-Cerová-VO Záhorie-Senica-Borský Mikuláš-Šaštín-popri Myjave do Kútov-po signálke do V. Levár.


P.S. PINY - v príspevku máš dve rovnaké fotky - 4. a predposlednú

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up