Ako vyrobiť "veľkú" mapu pre OziExplorer programom MOBAC.

Program MOBAC nám dokáže vyrobiť mapu pre OziExplorer iba vo formáte PNG, ku ktorému je priradený kalibračný MAP súbor. Pokiaľ je obrázok PNG väčší ako cca 15000 x 15000 pixelov, OziExplorer (ani Img2ozf) ho nenačíta. Riešením je vo vhodnom grafickom editore skonvertovať PNG do tzv. stránkovaného formátu TIFF s 8-bitovou farebnou hĺbkou a kompresiou packbits.

Iná a veľmi jednoduchá možnosť je použiť free program OziMapTrans, ktorý je určený na konverziu mapových atlasov pre TrekBuddy do formátu OziExplorera. Vie výslednú mapu uložiť aj do TIFF s 8-bitovou farebnou hĺbkou a kompresiou packbits. Program je v prílohe na stiahnutie, prípadne na TrekBuddy fóre.

Ako na to:
- v programe MOBAC si vyrobíme TrekBuddy tarovaný atlas (format - TrekBuddy Tared Atlas)
- v programe OziMapTrans si tento atlas prekonvertujeme do mapy pre OziExplorer vo formáte TIFF s 8-bitovou farebnou hĺbkou a kompresiou packbits (načítame tarovaný atlas a spustíme konverziu). Predtým si v nastaveniach programu nastavíme TIFF kompresiu na packbits a zaškrtneme automatickú redukciu 24 bitovej farby ako je to znázornené na obrázkoch v prílohe.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up