Báger a kamene.

Pár podvečerných záberov z rakúskej strany na ich takmer dokončenú časť cyklomosta.
Akutálny stav je podľa vyjadrenia z Miestnehu úradu DNV (9.2.20111) takýto:

"Príprava celej stavby Cyklomostu bola ukončená na jar roku 2010. Na Rakúskej strane je časť stavby, rekonštrukcia pôvodného mosta a hrádze pred dokončením, prikladáme fotografie staveniska. Medzinárodná súťaž na dodávateľa stavby Cyklomostu prebehla v lete roku 2010. Nasledovala snaha /uchádzača ?odporcu stavby ?/ o zrušenie súťaže, čo sa aj na jeseň roku 2010 stalo. Následne Bratislavský samosprávny kraj začal rokovania s Úradom pre verejné obstarávanie o podmienkach novej medzinárodnej súťaže na dodávateľa stavby. Vyhlásenie novej medzinárodnej súťaže očakávame v najbližšom období, následne budeme o súťaži a následnej výstavbe podrobnejšie informovať.

V ponukách medzinárodnej súťaže na dodávateľa stavby Cyklomostu v lete roku 2010, bola navrhovaná doba výstavby pol roka. Vzhľadom na stavenisko Cyklomostu, stavebné a montážne práce sa nemôžu realizovať počas celého roku /záplavy, ochrana prírody/ pokiaľ bude v prvom polroku 2011 ukončený výber dodávateľa stavby, odovzdanie stavby do užívania predpokladáme na jar 2012. Pokiaľ bude v prvom polroku 2011 ukončený výber dodávateľa stavby, ten môže pri vynaložení maximálneho úsilia dokončiť stavbu v roku 2011."
S pozdravom Ing.arch. Milan Beláček

Čiže na našej strane nie je spravený ani centimeter.
Môj názor na toto všetko je taký, že namiesto tejto megalomanskej stavby sa mohlo spraviť viac menších mostov cez Moravu na rôznych miestach. Naproti Marcheggu býval raz za čas v lete aj pontónový.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up