Mám fotku s preteku jedine s hosteskou Aničkou, dodatočne všetko najlepšie k meninám 26.7.2011

Vidím, že už od februára na tomto fóre sú ohlasy na tento projekt. Sú negatívne aj pozitívne. Obyčajne tie negatívne, ktoré neponúkajú konštruktívne riešenia k danej veci píšu "cyklisti" typu rtl (Vzdy tesne za leadrom poslednej dvojice). Žijem v tejto oblasti už 22 rokov. Myšlienkou postaviť trať a urobiť pretek u "nás" sa zaoberalo veľa cyklistov. Každý rok nad sídliskom Dlhé diely (ak sa nemýlim, už trinásty ročník) prebieha Karloveská MTB liga, kde vyrástlo veľa cyklistov, ktorí teraz bodujú nielen v okolí Bratislavy.
Konečne sa stalo to, čo sme v kútiku duše chceli, ale sme neverili, že je to možné. Polmaratón Okolo Bratislavy sa konal a z pohľadu účastníkov bol úspešný.

Otcom tohoto projektu je Juraj Varga, ktorý už niekoľko rokov hľadal riešenia ako postaviť trať, ktorá by splnila všetky kritéria, organizátora preteku, a konečne až v tomto roku sa mu podarilo tú krásnu myšlienku dotiahnúť až do konca. Vybavil skoro všetko. Od papierov až po vyčistenie trate. Na prvý ročník to bolo naozaj dobré.

Že pretek robili Česi? No a čo.
Prečo asi?

Devínska kobyla je môj rajón od roku 1988 a nedám na ňu dopustiť. Že sa niekomu tu konečne podarilo urobiť marató, za to sa nedá nič iné, ako poďakovať. Nečakal som, že nájdem ešte iné miesta, kam sa dá ísť s bicyklom. Na ktorý maratón môžu bratislavčania prísť a odísť na bicykli bez toho, aby sa nakladali bicykle do auta alebo vlaku?? Stupavský a Green bike. Tak máme tretí a bol super ťažký a ako už som raz napísal, jediný maratón, ktorý som po 1.kole chcel vzdať, lebo som už nevládal.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up