.... téma, ktorá sa zas vedie len v teoretickej rovine. Už 100x som si povedal že sa do takýchto drístov nezapojím, no neodolám.
Pripúšťam, že nerozumiem tomu ako sa určujú ceny a zľavy na bicykle, to je otázka skôr priamo na p.Kubicu, no na Haibikoch jazdím 3,5 roka bez akýchkoľvek problémov s rámom a že ich nešetrím môžu potvrdiť tí čo ma poznajú. Takže o nejakom horšom prevedení materiálu, zvarov, laku a podobne viem svoje a môžem prehlásiť, že kvalitou nezaostáva za inými "vychýrenými" značkami. Som presvedčený že materiál použitý na rámy, ale aj továrne kde sa tieto rámy vyrábajú sú rovnaké ako u iných značiek. Samozrejme že to neviem dokázať, ale ak sa na tomto svete vyrába niečo sériovo, zvyčajne je na to len pár firiem, rovnako to platí o autách, elektronike a ostatnom, dnes už spotrebnom tovare. Konečnú úpravu, lak, popisy a montáž si už robí každá značka "doma".
Samozrejme sú tu značky ktoré v minulosti niečo vymysleli, vyvinuli a značky ktoré to len okopírovali ..ale to mňa ako spotrebiteľa nemusí zaujímať, pokiaľ je výsledný efekt rovnaký. Tiež si nekúpim TV Panasonic len preto, že pred XY rokmi vyrobil ako prvý LED TV a ostatní ho len napodobňujú a ani 29" bike od Gary Fisher si nekúpim len preto, že on ho vyrobil ako prvý a ostatní ho len kopírujú.
To, že každá značka má svoj systém odpruženia a svoju geometriu je už vecou výberu a preferencií každého jednotlivca. Niekomu vyhovuje to a inému zas niečo iné ale som presvedčený, že ak by sa testovali bicykle bez toho aby sa vedelo od akého výrobcu pochádzajú, nad mnohými značkami by sa zaplakalo ...
Na záver dodám to, čo som už raz niekde spomenul:
Myslíte si, že ak by bol Haibike taký shit, tak by vzniklo ničo takéto:

http://www.haibike.de/en/Haibike-Central-Haibike-Pro-Team-362.html

A pre tých, ktorý si myslia že Haibike je lacná značka prikladám doporučené cenny Haibikov na rok 2012...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up