ozzy, porovnavas tak trochu neporovnatelne a preto ti mozno nesedia tvoje pocity...

co sa tyka stupani :
Velke Uherce-Skycov ( sedlo Razdiel ), tak sa jedna o stupanie ktore ma parametre 7,3km/303m, cize priemerny sklon stupania je cca 4,1% takze ho lepsie trenovany organizmus ani moc neregistruje a ked sa teda dostanes do strednej pasaze ktora ma na cca 150m sklon tych 14-18% ( realne tak ukazuje Polar ) tak sa ti to nezda ako brutalne tazky kopec

na druhu stranu mas napr spominane alpske stupanie z Bourg d Oisans na Alpe d Huez ktore ma na 13,2km prevysenie 1071m co robi priemerny sklon stupania 8,1% a v podstate hned zaciatok kopca je najtazsi a po cely jeho zvysok si nemas kde oddychnut :
http://www.climbbybike.com/profile.asp?Climbprofile=Alpe-dHuez&MountainID=5
svoje taktiez zohrava aj ine podnebie a nadmorska vyska ktora nie kazdemu vyhovuje. preto sa ti to prudke stupanie smerov na Skycov javy sklonom slabsie ako tie v Alpach.

a este si treba uvedomit ze dopravne znacky neuvadzaju skutocny sklon cesty, ale iba oznacuju ze bude nasledovat prudsie stupanie.

realne sa treba v Alpach drzat tychto patnikov, pripadne tabuliek kde je vacsinou uvedena nadmorska vyska, vzdialenost k vrcholu a priemerny sklon na nasledujucom kilometri...

mimochodom...ktore stupania sa ti zdali v Alpach najtazsie?

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up