martin_p: Na Jablonovskú cestu sa pýtal nedávno aj motii post568941.html#p568941 je to asfaltka, dobrá spojnica pre Malačanov k MK. Ja som tú cestu spomenul na poslednej fotke aj tu post558160.html#p558160 a tu post506579.html#p506579
Ten posledný odkaz trasa je v mape 2, skúmal som tam lesné cesty medzi Jablonovým, P.Štvrtkom a Lozornom. Zablúdiť sa na nich síce dá, ale nič sa nedeje, oblasť je malá, takže vždy sa niekde dá dostať. Mal som ísť asi tak ako sú červené bodky v mape 2.

V mape 1 som vyznačil dobré poľné a lesné spojnice v tejto lokalite, dajú sa podľa potreby kombinovať a vytvoriť tak požadované trasy.

Čo zaujímavé tu navštíviť? Z môjho subjektívneho pohľadu:
-pri Plaveckom Štvrtku známu pieskovňu
-PR Bezedné http://cyklo.hiking.sk/hk/ar/1915/bezeodne_smetisko.html
-pri Vysokej, Záhorskej Vsi, Lábe, Jakubove,... množstvo rybníkov, štrkovísk je tam veľa poľných ciest, ktoré ich spájajú, ja som ich zatiaľ prešiel veľmi málo, ale budem sa snažiť to napraviť.
-okolie Zohorského kanála, kanála Maliny môže byť zaujímavé
-medzi MA a Rohožníkom, taká dlhá rovnaá čiara na mape, tak tade išla kedysi úzkokoľajka, s pokračovaním na Vývrat a pod Hubalovú http://www.geocities.ws/rudoleska/doprava/zel/uz/vzrohoznik/index.html ja som v lete narazil na jej násyp vo vojenských lesoch, aj som sa čudoval, čo tam ten násyp robí, až potom ma napadlo, že to je od železničky.
-okolo Lábu a okolí množstvo predvojnových pevností


Vo VO Záhorie chcem niekedy konečne prejsť Prvý, druhý, tretí a štvrtý rybník.

Zaujímavé informácie o histórii sa dajú nájsť aj na http://malackepohlady.sk/?cat=7 alebo http://malackepohlady.sk/?cat=48 alebo tu http://www.dejinyzahoria.sk/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=16

Nejakú konkrétnu radu na trasu som ti síce nedal martin_p, ale z toho čo som tu napísal sa dá podľa záujmu niečo vybrať. Aspoň dúfam

Ja osobne mám radšej ak si lokality objavujem, čiže napríklad podľa gps tracku som nikdy nejazdil. Ale ten kto áno, nemám problém mu ho poskytnúť.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up