Ako sa stavajú single alebo prípravy na maratón Marikovskou dolinou 30.6.2012

Ahojte priatelia skutočnej horskej cyklistiky.

Po minulom upršanom a blatistom ročníku sme si povedali, že by to chcelo zmenu trate, aby sme v prípade nepriaznivého počasia bajkerom aspoň trochu uľahčili život.
Samozrejme pojem „uľahčenie“ je potrebné chápať ako zmenu povrchu na dažďu a vode o niečo odolnejší povrch. Profil trate, technická náročnosť, dĺžka a prevýšenie sa určite nezľahčilo, skôr naopak, teda určite naopak. Takže ak máte „obľúbenú svokru“ alebo vám „robia radosť“ vaše dospievajúce deti s manželkou, určite ich prihláste na dlhú trať. Takisto Vaša priateľka určite ocení takýto výletík namiesto nákupu v Louis Vuitton s večerným pokecom v kaderníctve „u Paviela“, hlavne nezabudnite večer kúpiť ruže -veľa ruží. Hlavný „konštruktér trate“ Štefan to teda naplánoval takto – žltou je vyznačený úplne nový úsek – tzv. dlhá slučka

Ak čakáte prístup organizátorov ako na ostatných maratónoch – to znamená trať natiahnutá po vyznačených cyklotratiach a štrkových zvážniciach, tak aby to bolo čo najjednoduchšie a hlavne bez práce, musím Vás sklamať. Veľká časť chodníkov je pracne vybudovaná v úplnej divočine. A slovo divočina je treba brať doslova. Prejsť sa týmto úsekov a nestretnúť divú zver je ako ísť do Nórska a nevidieť vodopád. Srny, jelene, muflóny, líšky, diviaky... to všetko je tu určite možné stretnúť. V každom prípade už teraz začnite trénovať silu, čaká vás kopec prudkých stojok, vyplnených singláčmi a ďalšími stojkami – regenerovať budete doma pri pive.

Prvý brigádnici zavítali do Prosného v predposledný aprílový víkend aby tu odrobili stovky hodín, príprava jedného kilometra singletracku totiž zaberie cca 60 odrobených hodín. Prerezať popadané stromy, odhádzať vetvy, pozmetať lístie, postaviť mostíky cez potoky, skopať šikmé plochy to všetko pospájať do chodníčkov, ktoré si dokonale užijete. Aj keď na 50-tom kilometri ich asi budete preklínať.
Pre info prikladám zopár foto z akcie:

Takže nezabudnite si poznačiť dátum 30.6.2012. Možno nevyjde počasie, možno budete mať technické problémy, my ale môžeme sľúbiť, že pre vás pripravíme skvelú akciu od bajkerov pre bajkerov. V tomto termíne nájdete veľa podujatí, verím, že tento článok dal odpoveď na otázku, ktoré z nich si vybrať, neoľutujete.

Finančné centrum Team

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up