Takýchto skládok je tam min 5

Drancovanie lesov v priamom procese. Na Cemjate v Prešove dokonca v lese čo má názov " Školský les", sa ukazuje škola drancovania ukážkového typu. Hanba a to si dovolia dať nejaké pravidlá na vstup, akože pes nie ???? UF LKT áno??????????? Nuž páni dokazujete kto je problém pre naše lesy, týmto tempom 5 rokov a tento "školský" les bude už minulosťou, aj s krásnym arborétom ktoré už je cieľom tiež. UF UF nedalo mi to, aj som tým "pracovníkom" tam akože poďakoval so sarkazmom . Nenádejám sa že pochopili. Samozrejme odkaz na nejaké huby drevokazné, lykožrúta....nám ani toto netreba, my si to zničíme samy!!!!!!!!!

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up0thumb_down reply

Toto nieje žiadne drancovanie ale úmyselná ťažba, ktorá vyplýva s programu starostlivosti o les. Je to bežný postup pri obnove lesného porastu.Nato aby sa rozvíjal následný porast, musíme postupne v niekoľkých fázach odstrániť porast materský. V dnešnej dobe kadejakých leso-ochranárskych združení, na ktorých čele stoja ľudia z odborov nemajúcich skoro alebo vôbec nič spoločné s lesom(strojníci) to majú lesníci ťažké. Oni sú považovaný za tých zlých. Ochranáry nad nimi víťazia pretože ochranár príde do roboty zapne počítač a hneď dávkuje ľuďom informácie o zlom hospodárení v lesoch. Ale taký lesník pri vykonávaní svojej práce v pracovnej dobe nemá čas nato aby bojoval s výrokmi "ochranárov".
Je smutné do akej situácie sa dostali ľudia obhospodarujúci národné bohatstvo-teda lesníci obhospodarujúci les. Každý sa sťažuje na drancovanie lesov ale slovensko ako krajina má lesnatosť 40% z celkovej plochy územia, čo predstavuje cca 2mil. ha čo je
najviac v rámci minimálne strednej európy.
A tá "skládka" na fotke sú surové kmene pripravené na aukciu. Písal by som aj viac ale asi zbytočne.
Lesu a biku zdar!!!!!!

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

OK konečne sa mi ozval aj niekto z tejto strany stola. Ja nespochybňujem ťažbu v lese, len sa zamýšľam ako sa môže obnoviť les ktorý vyťažíme tak rýchlo že dorastie. Nuž ale asi treba si vypočuť aj tieto hlasy a trpezlivo vysvetľovať. Satelitné snímky sa ale vysvetliť nedajú, ako nám to tu mizne. To o tom Arboréte som myslel vážne , som tam bol aj s tými čo tam pília tvária sa ako čističi,. S tými 40% by som narábal opatrne. Viem vyzerám že neviem čo píšem a som sarkastický, ale fakt som tam nevidel sadeničky.
Ďakujem a verím že spoločne sa to podarí, aby som nemal pravdu. Tomu budem len a len rád.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up