Včera som bol otestovať nový gravel od Decathlonu, GRVL120 https://www.decathlon.sk/bicykel-grvl-120-id_8575940.html. Je to gravel za €560, čo je ešte o 40 menej ako na západe.
Pomer cena výkon je pri tomto bicykli neskutočný, asi nič výhodnejšie neexistuje. Má hliníkový rám, karbónovú vidlu s AL krkom, mechanické kotúčové brzdy a Microshift 1x10 groupset. 10,95 Kg (M).
Brzdy brzdia ako mechanické kotúčovky, t.j. dostatočne, ale nie tak dobre ako hydrauliky. Microshift prehadzovačka so spojkou radí presne, s takým fajnovým mechanickým klikom. Páky nie sú úplne najpohodlnejšie, prirovnal by som ich k Shimano RS505 - škaredé, ale fungujú. Kábel je vedený voľne, čo vyzerá zle, ale prakticky to ničomu nevadí. Celkovo káble sú vedené externe - podľa mňa výhoda. Pneumatiky sú Hutchinson Override 38mm v béžovom prevedení a sú fantastické, i keď trošku ťažšie (450g). Je super, že nie len, že vyzerajú dobre, ale aj sú rýchle a pohodlnné. Thread je taký skôr na cestu a suchý gravel, nie do mokra a blata. Tubeless kolesá a plášte pripravené na konverziu. Prevody sú 38x11-42. Najťažší 38/11 je dostatočne rýchly, ale najľahší 38x42 by mohol byť ešte o kúsok ľahší. Vedel by som si predstaviť 36 zubové kľuky.
Jazda je veľmi vyvážená, nie je to taký zbrklý závodník, skôr zábavný a spoľahlivý kamoš. Kombinácia super pneumatík, zábavnej geometrie, radeniu ktoré má mechanickú odozvu a ceny robia podľa mňa z tohto bicykla kandidáta pre všetkých, čo nie sú ochotní mínať 1100€+ za hydraulický Shimano/Sram groupset gravel. V podstate je to bicykel pre každého, kto príde do obchodu a povie "mám +- 500€ a chcem bicykel", segment populácie, čo si doteraz kupoval trekking, alebo lacný hardtail. Už len aby ich stihli vyrábať.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up