Kalendár podujatí

Continental Novodubnický maratón

Zdroj: mathosh

19.ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov a jednokoliek chrbtami a údoliami Strážovských vrchov v okolí Novej Dubnice (oblasť Nová Dubnica, Trenčianske Teplice, Omšenie, Baske, Dolná a Horná Poruba, Ilava). Continental Novodubnický maratón je najstarší MTB maratón na Slovensku a zároveň historicky najťažší MTB maratón na Slovensku (trať KING mala v roku 2000 dĺžku 167km a prevýšenie 5233m). Na trati BASIC vyhlasujeme otvorené majstrovstvá Slovenskej republiky v jednokolkách

Kedy a kde?

  • v sobotu, 31. augusta 2013 v Novej Dubnici (Slovensko)
  • 8:00hod štart HARD
  • 9:30 štart KLASIK
  • 11:15 štart BASIC
  • 11:45 štart BABY
  • Trate

  • HARD (115km/3900m) - Hlavná, skutočne maratónska trať! Určená bajkerom s výbornou fyzičkou, ktorí sú zrastení so svojim dvojkolesovým tátošom. Trať je založená na osvedčenom základe trate KLASIK s prídavkom neskutočných a technicky náročných Teplických pacošských serpentín a Ilavskou dorážaciou slučkou ktorá Vás poriadne preverí.
  • KLASIK (67km/2000m) - Na tejto trati s prívlastkom "The best od Dubničák" si zvyknú porovnávať sily všetci bajkeri, ktorí pravidelne trávia víkendy v sedle svojich bicyklov. Nechýba náročné a nekonečne dlhé stúpanie na vrchol Baske a hrebeň idúci do sedla Homôlka s neskutočným množstvom výhľadov po energiu "žrúcich" vrcholových lúkach.
  • BASIC (43km/1160m) - Táto trať je určená pre príležitostných bajkerov, ktorí sa ľahko nezľaknú terénu. Zvládnuť by ju mali aj tí, ktorí to chcú len vyskúšať a majú "športový základ". Čaká Vás množstvo výhľadov na Vápeč, jeden z piatich najkrajších vrchov Slovenska. Na tejto trati sa uskutočnia aj Otvorené majstrovstvá SR jednokoliek.
  • BABY (13km/330m) - Výletná trať určená najmladším účastníkom, začínajúcim cyklistom, unicyklistom, rodinám s deťmi... Avšak pozor, stále sa jedná o maratón horských bicyklov so všetkým čo k tomu patrí (výšlapy, lesné chodníčky, lúka, technické úseky, blato..) a tak nie je ideálna pre bicyklistov s detskými vozíkmi a sedačkami. V blízkosti trate je studnička a ohnisko. Na trati nie je občerstvovacia stanica. Keďže trať je z časti súčasťou trati BASIC, KLASIK a HARD, zažijete atmosféru skutočných pretekov. Na tejto trati nerozlišujeme kategórie a nevyhlasujeme víťazov.
  • Trate budú tradične označené predovšetkým igelitovými fáborkami (mlíko), potom značkami nasprejovanými na stromoch, kameňoch a asfalte a vápnom.
    Väčšia časť tratí vedie po spevnených lesných cestách a horských chodníkoch. Asfaltu, ale aj opačného extrému je minimum.

    Kategórie

    HARD
    MUŽI: 18-40 rokov (HM)
    VETERÁNI: 40 a viac rokov (HV)
    ŽENY: 18 a viac rokov (HŽ)

    KLASIK
    JUNIORI: 17 a menej rokov (KJ)
    MUŽI: 18-40 rokov (KM)
    VETERÁNI: 40 a viac rokov (KV)
    ŽENY: akýkoľvek vek (KŽ)

    BASIC
    MUŽI: akýkoľvek vek (BM)
    ŽENY: akýkoľvek vek (BŽ)
    MUNI: v tejto kategórií spolu súťažia na jednokolkách muži a ženy bez rozdielu veku o titul Majstra Slovenskej republiky terénnych jednokoliek (MUNI)

    BABY
    BABY: na tejto trati idú spolu muži, ženy, jednokolkári bez rozdielu veku spolu a bez vyhlasovania víťazov (BABY)

    Prihlasovanie

    Prihlásenie poštou
    Na pretek sa môžete prihlásiť vyplnením a zaslaním prihlášky na adresu: MTB klub Dubnica, SNP 121/2, 91451 Trenčianske Teplice. K prihláške treba priložiť doklad o zaplatení, iba takto môžeme akceptovať vašu prihlášku. Prihlasovanie poštou je možné len do 1.8.2013. Prihlášku nájdete v tlačenom bulletine a TU.

    Prihlásenie cez internet
    Treba vyplniť elektronický formulár, ktorý nájdete TU. Cez interenet sa môžete prihlásiť do 28.8.2013. Za prihláseného ste považovaný až po pripísaní vašej platby na účet.

    Prihlásenie v priestoroch štartu a cieľa
    Na pretek sa môžete prihlásiť aj v deň štartu alebo deň pred štartom priamo pri prezentácií. V prípade neočakávane veľkého množstva pretekárov, ktorí sa takto prihlásia na poslednú chvíľu však môže teoreticky nastať situácia, že rezerva štartových čísiel a prezentačných balíčkov nebude stačiť...
    V prípade akýchkoľvek problémov s prihlásením, kontaktujte prosím Martina Priečinského

    Štartovné

    ak uhradíš štartovné do 1.8.2013
    HARD, KLASIK, BASIC: 10€ / 260Kč
    BABY 5€/130Kč

    ak uhradíš štartovné od 2.8.2013 do 28.8.2013
    HARD, KLASIK, BASIC: 15€ / 400Kč
    BABY 8€ / 200Kč

    ak uhradíš štartovné osobne v hotovosti na prezentácií dňa 30.8.2013
    HARD, KLASIK, BASIC: 20€ / 520Kč
    BABY: 10€ / 260Kč

    ak uhradíš štartovné osobne v hotovosti na prezentácií v deň konania akcie 31.8.2013
    HARD, KLASIK, BASIC: 25€ / 660Kč
    BABY: 13€ / 330Kč

  • Do 1.8.2013 sa môžete prihlasovať poštou (platba poukážkou na adresu: MTB klub Dubnica, SNP 121/2, 91451 Trenčianske Teplice) aj elektronickým formulárom
  • Od 2.8. už nebudeme akceptovať prihlasovanie poštou a štartovné zaplatené poštovou poukážkou
  • Deň pred štartom a v deň preteku sa bude dať uhradiť štartovné len na prezentácií a to osobne a v hotovosti
  • Doklad o zaplatení si zoberte so sebou pre prípad reklamácie
  • Občania s ťažkým zdravotným postihnutím platia polovičné štartovné na všetkých tratiach. Pre uznanie zľavy je potrebné sa na prezentácií preukázať platným preukazom ZŤP a do poznámky v prihlasovacom formulári uveďte "ZŤP"
  • Všetci účastníci ktorý v roku 2000 absolvovali na našom maratóne trať KING (167km/5233m) v časovom limite majú u nás štartovné zdarma, zoznam tu.
  • V štartovnom je zahrnuté aj zapožičanie čipu, občerstvenie na trati i v ciely, prezentačný balíček, možnosť osprchovať sa a umyť si bicykel a tombolový lístok
  • V prípade neuskutočnenia sa závodu z dovodu živelnej pohromy alebo epidémie sa štartovné nevracia
  • Vklady dopredu prihlásených pretekárov, ktorí sa nezúčastnia preteku, nebudú vrátené
  • Číslo účtu pre platbu zo SR: 520700-4202143585/8360 (mBank), ako variabilný symbol použite dátum narodenia vo formáte DDMMRRRR
  • Číslo účtu pre platbu z ČR: 2181702173/0800 (Česká Spořitelna), ako variabilný symbol použite dátum narodenia vo formáte DDMMRRRR
  • Dôležité termíny

    1.8.2013
    Len do tohoto dátumu je možne objednať si maratónske tričko a zaplatiť najnižšie štartovné. Do tohoto dátumu sa ešte dá prihlásiť poštou a platiť šekom.

    28.8.2013
    Do tohoto dátumu sa dá prihlasovať cez internet a platiť štartovné prevodom na účet.

    29.8.2013
    Nie je možné sa prihlásiť a uhradiť štartovné.

    30.8.2013 (piatok):
    17:00 - 21:30 prezentácia a prihlasovanie v priestoroch športovej haly/plavárne

    31.8.2013 (sobota):
    6:30 - 11:30 prezentácia a prihlasovanie v priestoroch športovej haly/plavárne. V čase od 6:30 do 8:00 uprednostňujeme pretekárov na trati HARD.
    8:00 štart HARD, pri amfiteátri letného kina
    9:30 štart KLASIK, pri amfiteátri letného kina
    11:15 štart BASIC, pri amfiteátri letného kina
    11:45 štart BABY, pri amfiteátri letného kina
    12:00 - 18:00 umývanie bicyklov za športovou halou
    13:45 - 18:00 vydávanie stravy v škole, pavilón A
    17:00 časový limit v Ilavke na občerstvovačke, platí pre trate HARD, KLASIK a BASIC
    17:30 začneme postupne vyhlasovať prvé tri miesta v každej kategórií, víťaznú maratónsku rodinu, špeciálne ceny a nasledovať bude tombola
    17:45 časový limit na dojazd do cieľa pre všetky trate

    Limity

  • Časové limity pre trate HARD, KLASIK a BASIC sú v Iliavke o 17:00 hod. a v ciely o 17:45 hod.
  • Časový limit pre dojazd trate BABY je v ciely do 17:45 hod.
  • Pretekár nesĺňajúci časový limit na trati bude z preteku diskvalifikovaný
  • Maratónska rodina

    Opäť vyhlasujeme súťaž o maratónsku rodinu. Prehovorte konečne váhajúce polovičky, starých rodičov a deti, pretože zúčastniť sa Vám určite vyplatí! Do súťaže o maratónsku rodinu sa môže prihlásiť len najbližšia rodina. To znamená: otec, mama, dedko, babka, syn a dcéra. Vzdialenejší príbuzenský vzťah ako je ujo, teta, bratranec, sestrenica a pod., nie je možné prihlásiť do maratónskej rodiny. Minimálny počet členov tímu maratónskej rodiny je tri. Každá prihlásená maratónska rodina má zadarmo jedno štartovné (s najnižšou hodnotou). Ako rodina sa zaprezentujete vyplnením názvu rodinného tímu na prihláške. Na prezentáciu si doneste so sebou doklad pomocou ktorého jasne preukážete, že sa jedná o najbližší príbuzenský vzťah. Každý člen maratónskej rodiny sa môže prihlásiť na inú trať. Víťazstvo v tejto súťaži nie je podmienené absolvovaním celej trate. To znamená dôležité je postaviť sa aspoň na štart. Vyhráva rodina s najväčším počtom zúčastnených pretekárov. V prípade rovnakého počtu pretekárov u viacerých rodín, vyhráva rodina s mladším vekovým priemerom.

    Súťaž o najrýchlejšieho Ilavčana

    V spolupráci s mestom Ilava vyhlasujeme súťaž o najrýchlejšieho pretekára/pretekárku z Ilavy na našom maratóne. Podmienkou je preukázateľne trvalé bydlisko v meste Ilava a prejdenie celej maratónskej trate. Nezáleží pritom na ktorú z tratí sa prihlásite, víťazom sa stane prvý obyvateľ tohoto mesta ktorý prejde cieľom. Cenou je darčekový kôš od primátora mesta Ilava. Vyhlásenie víťaza a odovzdanie ceny prebehne v rámci vyhlasovania výsledkov v priestoroch cieľa cca od 17:30 hod.

    TEKMAR Kráľovná Baske

    Súťaž TEKMAR Kráľovná Baske je horskou prémiou vypísanou pre všetky ženy na tratiach KLASIK a HARD. Prvá z pretekárok, ktorá dorazí na najvyšší bod trate, vrcholček Baske, získa v ciely diplom a darčekový kôš plný zdravých dobrôt, ktorý venuje TEKMAR. Podmienkou je prihlásenie sa na Baske u obsluhy pitnej stanice, ktorá si vás poznačí a absolvovanie celej maratónskej trate na ktorú sa prihlásite. Vyhlásenie víťazky a odovzdanie ceny prebehne v rámci vyhlasovania výsledkov v priestoroch cieľa cca od 17:30 hod.


    FESTINA Chrono bike tour 2013

    Náhodne vybraná vopred prihlásená dvojica súťaži o čo najlepšie umiestnenie na dvoch cyklotrenažéroch na virtuálnej trati s dĺžkou 1,01 km. Každý víťaz z dvojice bude odmenený reklamnými predmetmi alebo zľavovými poukážkami. Pretekár s najlepším časom dňa v kategórií muži a kategórií ženy získava hodinky značky FESTINA. Podrobnosti o súťaži a prihlášku nájdete TU

    Tričko

    Legendárne maratónske tričko je len na objednávku pre dopredu prihlásených. Tričko je nutné zaplatiť spolu so štartovným a to najneskôr do 1.8.2013. Tričko bude vydané pri prezentácií, nebudeme ich zasielať poštou. Cena: 8€ / 210 Kč. Výrobca Adler, 100% bavlna, farba 64.



    Dres

    Tento rok si môžete objednať aj vyobrazený maratónsky dres. Farba biela, vpredu krátky zips, vzadu trojité vrecko, gumička v páse, materiál Coolmax, výrobca DEVIL SPORTS WEAR. Dres bude možné objednať a uhradiť len vopred a spolu so štartovným najneskôr do 1.8.2013. Cena dresu je 18€. Dresy sa budú vydávať na prezentácií, nebudeme ich zasielať poštou. Veľkostnú tabuľku nájdete na stránkach výrobcu.


    FotoSERVIS HVIEZDA

    Novinkou podujatia je FotoSERVIS HVIEZ DA od spoločnosti FaxCOPY, v rámci ktorého bude na trati každý pretekár fotografovaný. Našou snahou je, aby každý pretekár mal aspoň jednu fotografiu na pamiatku. Všetky fotografie sú dostupné na hviezdnom webe FaxCOPY zvyčajne do 48 hodín po preteku. Na webovej stránke funguje jednoduché vyhľadávanie fotiek podľa štartových čísel. Svoje najvýznamnejšie momenty si môžete nechať zvečniť nielen na fotografii, ktorú Vám FaxCOPY zašle e-mailom, ale aj na fotodarčeku s vlastnou fotografiou – na tričku, hrnčeku, fotoobraze a pod.

    Zdravotna starostlivosť

    Na trati a v ciely budú k dispozicií lekári a záchranári z Rescue Teamu a horskej služby. Záchranárske vozidlá budú situované hlavne pod zjazdami (Baračka, pod Kamennými vrátami, v Dolnej Porube vzjazde z Homolky, zjazd nad Kolačínom, na Homolke, v Hornej Porube). V prípade potreby sa ich nebojte osloviť a vyslať na miesto problému. V prípade úrazu alebo extrémneho vyčerpania, kontaktujete telefonicky riaditeľa preteku, ktorý zaistí vyslanie pomoci. Prípadne kontaktuje usporiadateľov na trati. V prípade vážneho či hromadného úrazu je potrebné poskytnúť prvú pomoc a privolať lekára. Doporučujeme mať u seba mobilný telefón a kartičku poistenca. Dôležité telefónne kontakty budú uvedené na zadnej strane štartového čísla.

    Ubytovanie

    V prípade záujmu môžete z piatka na sobotu zdarma prespať v športovej hale. Potrebný je vlastný spacák. Prípadne si samostatne rezervujte ubytovanie v niektorom z blízkych ubytovacích zariadení.

    Občerstvenie

    Na každej trati (okrem BABY) budú pripravené bohato zásobené občerstvovacie stanice. Pitný režim je zabezpečený iontovým nápojom PENCO IONOGEL. V priestoroch štartu a cieľa sa bude vydávať teplé jedlo, tu je potrebné predložiť štartové číslo. Pri prihlasovaní si vyberte o aký druh jedla v ciely máte záujem (guláš alebo zeleninové ryzoto). Teplé jedlo sa bude vydávať od 13:45 do 18:00 hod v škole, pavilón A. V areály letného kina sa bude čapovať pivo alebo nealko nápoj, tu je potrebné predložiť štartové číslo. V areály letného kina a v okolí sa budú dať zakúpiť jedlá a nápoje.

    Ostatné

  • Účastník pretekov musí dbať, aby jeho vybavenie (bicykel s jeho príslušenstvom a pripojenými prvkami, prilba, športový úbor, atd.) nebolo z hľadiska jeho kvality, použitého materiálu a technického pojatia zdrojom žiadneho nebezpečia ako pre neho samotného ako aj pre ostatných pretekárov.
  • Pretekár je povinný mať prilbu na hlave počas celého preteku.
  • Oficiálny protest proti výsledkom môžete podať v ciely písomnou formou oficiálnemu rozhodcovi akcie. A to najneskôr do 15 minút po vyhlasení výsledkov s vkladom 20€. Tento v prípade zamietnutia protestu prepadá v prospech usporiadateľa.
  • Pretekár štartuje na vlastné nebezpečenstvo a zodpovednosť.
  • Usporiadateľ nezodpovedá za škody účastníkom vzniknuté ani nim spôsobené.
  • Všetci účastníci sa musia správať športovo a umožniť ostatným účastníkom, aby ich predbehli bez prekážania, prípadne aby ostatných obiehali bez ohrozenia seba aj predbiehaných.
  • Pretek sa koná za plnej cestnej premávky a účastník preto musí dodržiavať pravidlá cestnej premávky.
  • Mimo vyznačené občerstvovacie stanice nie je možné vyhadzovať akýkoľvek odpad. V opačnom prípade, bude pretekár diskvalifikovaný.
  • Ak účastník opustí trať z hocakých príčin, musí sa vrátiť na trať v tom istom bode ako ju opustil.
  • Účastník, ktorý neprejde riadne celú trať a pretek nedokončí nesmie prejsť cieľovým oblúkom.
  • Trasa maratónu bude značená len pre tento pretek. Mimo preteku sa nebude používať, aby nedochádzalo k nadmernej erózii a plašeniu zvierat.
  • Odporúčame mať pri sebe mobilný telefón, kartičku poistenca a základné náradie na opravu bicykla/defektu (nakoľko nebudeme mať na trati servis bicyklov).
  • Registrácia v cieli čipovou technológiou (bez vyberania zálohy), čipy treba odovzdať v ciely, prípadne na počas preteku na občerstvovacej stanici, alebo traťovému komisárovi. V prípade straty čipu je potrebné usporiadateľovi najneskôr do troch dní po preteku uhradiť sumu 85 Eur.
  • Zabezpečené stráženie bicyklov a batožiny
  • .
  • Zabezpečené umývanie bicyklov a pretekárov.
  • Organizátor si vyhradzuje právo podujatie zrušiť v prípade extrémne nepriaznivého počasia alebo ohrozenia zdravia a života účastníkov, bez nároku na vrátenie štartovného.
  • V prípade nepriaznivého počasia sa trate nebudú skracovať. Je možné sa pred pretekom na prezentácií prehlásiť na ľahšiu trať.
  • Organizátor preteku si vyhradzuje právo zmeny programu.
  • Odporúčame v prihláške vyplniť telefónne číslo na mobil, po prejazde cieľom dostaneme sms správu o vašom umiestnení a čase
  • Pretekári, ktorí predčasne odštartujú, neprejdú všetkými kontrolami, nešportovo sa správajú počas preteku, alebo si zložia ochrannú prilbu, budú diskvalifikovyní so stratou všetkých práv.
  • Každý pretekár môže byť na trati fotografovaný a svojou účasťou k tomu dáva súhlas. V rámci servisu Hviezda FaxCopy môže byť kontaktovaný spoločnosťou FaxCopy.
  • Tombola sa bude losovať na základe štartových čísiel, treba ich mať preto u seba.
  • Žiadne ceny nebudeme dodatočne zasielať poštou.
  • Odoslaním prihlášky prehlasujete, že ste sa oboznámili s kompletnými propozíciami závodu a bezvýhradne s nimi súhlasíte.
  • Online prihlasovací systém zabezpečuje Cyklo.sao-tatry.sk
  • Časomieru zabezpečuje VOS-TPK
  • [Foto na úvode: mathosh]

    report_problem Našiel si v texte chybu?
    keyboard_arrow_up